Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Znaleźli torbę z 200 tys. funtów w szybie wentylacyjnym luksusowego wieżowca i przekazali je policji. Uczciwi znalazcy to dwójka pracujących w Birmingham Polaków.
Polscy instalatorzy urządzeń chłodniczych pracowali przy podłączeniu klimatyzacji w najwyższym budynku Birmingham - Beetham Tower w centrum miasta. Wykonując prace na 26 piętrze, przez przypadek natknęli się na gotówkę i niezwłocznie dali znać policji.
Polscy robotnicy znaleźli 200 tysięcy funtów
Ta przeszukała pomieszczenia i zajęła je do czasu wyjaśnienia sprawy. Zarządzający Beetham Tower zakazali wykonawcom robót wchodzenia powyżej 25. piętra. - Może sądzą, że jest tam jeszcze więcej pieniędzy czekających na odkrycie - powiedział gazecie "Sunday Mercury" jeden robotników.
A nie wszyscy zachowaliby się tak uczciwie, jak pracownicy z Polski. - Gdybym znalazł 10 funtów, to bym pewnie zatrzymał dla siebie, dlatego nie wyobrażam sobie, co bym zrobił, gdyby nieoczekiwanie wpadło mi w ręce 200 tys. funtów - powiedział gazecie anonimowy rozmówca, który zna okoliczności znalezienia gotówki.
W oddanym do użytku niecałe dwa lata temu budynku Beetham Tower mieszczą się 152 luksusowe mieszkania, których cena sięga 250 tys. funtów, i hotel SAS Radisson z 218 pokojami.
Źródło: tvn24.pl
_________________ Ciężko jest być zajebistym, no ale ktoś musi ...
Szacuneczek, Administrator!
Uganiając się za kobietami można stracić kupę forsy, ale jeszcze nikt nie stracił kobiety uganiając się za forsą.
Imię: Misiek ma malego ;]
Wysłany: 27 Czerwiec 2008, 12:50
10%...
_________________ Na pustyni ujrzalem stwora, bestie naga.
Przykucnal, zarl serce trzymane na dloni.
Spytalem:
- Dobre, przyjacielu?
- Gorzkie ono, gorzkie - odpowiedzial - ale mi smakuje, bo jest gorzkie i to serce moje.
Wysłany: 27 Czerwiec 2008, 15:54
"a co ja sobie za to waciki kupie?"
Spytalem:
- Dobre, przyjacielu?
- Gorzkie ono, gorzkie - odpowiedzial - ale mi smakuje, bo jest gorzkie i to serce moje.
Wysłany: 30 Czerwiec 2008, 12:50
Ja bym sie poswiecil i oddal te 10% a 90 zatrzymal
Spytalem:
- Dobre, przyjacielu?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum