Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Strona Główna
 Portal  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album  Chat  Download

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Misiek Przytulas
10 Czerwiec 2007, 21:04
TATUAŻE
Autor Wiadomość
LaraCroft 

Wysłany: 20 Luty 2007, 08:48   TATUAŻE

Chciałabym się dowiedzieć co sądzicie na temat tatuaży. Szpeci czy zdobi? Czy macie jakies tatoo? A może chcielibyście zrobić? Jakie macie zdanie na ten temat?
Ja jestem w posiadaniu jednego, małego "dragona w tribalu". Zrobiłam go 8 lat temu i nie żałuje. A jakie są wasze? Jeżeli macie.

seMi 

Wysłany: 20 Luty 2007, 10:31   

Zeby miec tatoo..to trza wygladac..ja juz powoli tatusieje(wiesz dlaczego :D ), wiec nigdy sobie nie strzele ), ale osobiscie nie mam nic przeciwko, a wrecz jestem za, oczywiscie jesli jest poprawnie wykonany i z gustem

patti 

Wysłany: 20 Luty 2007, 12:39   

hejcia ja sie wlasnie powaznie zastanawiam nad tatoo... mialam juz niby 2 lata temu sobie zrobic, ale jakos sie rozmyslilam... Ogolnie bardzo mi sie podobaja, ale to decyzja na cale zycie, obawiam sie ze moglby mi sie kiedys znudzic... i co tu robic ?!

Misiek Przytulas 

Imię: Emil
Wysłany: 20 Luty 2007, 13:34   

patti napisał/a:
obawiam sie ze moglby mi sie kiedys znudzic... i co tu robic ?!

wytatuowac go na plecach? :P

Hint 1: Uganiając się za kobietami można stracić kupę forsy, ale jeszcze nikt nie stracił kobiety uganiając się za forsą.

Hint 2: Rozwiązanie problemu głodu i bezrobocia: głodni zjedzą bezrobotnych.

E-mail: admin@reading.net.pl | GG: 181 535 | Mobile: 07902 738 879

LaraCroft 

Wysłany: 20 Luty 2007, 13:54   

To decyzja na całe życie. Najlepiej wybrać wzór universalny który zawsze będzie na czasie. Najważniejsze żeby podobał się tobie nie należy ulegać chwili i robić sobie tatoo bo jest modne. To nie o to chodzi. To jest w pewnym stopniu sztuka którą będziemy nosić całe życie więc warto się dobrze zastanowić co mamy zamiar sobie wytatuować i gdzie. W ostateczności można udać się do chirurga plastycznego-usunąć lub salonu tatuażu żeby przerobić nasze tatoo.

Czaszka10 

Wysłany: 20 Luty 2007, 14:08   

Ja zrobiłem sobie tribala jakieś 8 lat temu, do tej pory mi się nie znudził, wręcz przeciwnie zastanawiam się nad następnym. Dobrze jest zrobić sobie tatu, który dla Ciebie coś znaczy, a nie jest bezmyślnym obrazekiem. Tym sposobem nigdy się nie znudzi, bo będzie Ci o czymś przypominał i będzie miał prawdziwe znaczenie. Ale tak naprawdę to indywidualna sprawa każdego i nikt nie podejmie decyzji za Ciebie.

rafaluk 

Wysłany: 20 Luty 2007, 16:25   

Ja nie mam tatoo, i nie mam ochoty sobie robic ale nie mam nic przeciwko osoba kture je maja. Zastanawia mnie jedno, a raczej jestem ciekaw po co ludzie je robia.
Moze mi ktos odpowiedziec?

veranda 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 20 Luty 2007, 17:45   

ja mam na plecach na gorze pod samym karkiem :) tribal z kwiatkiem, storczykiem :) bardzo mi sie podoba i moze kiedys jeszcze cos sobie zrobie.. to byl projekt tatuatora, ktory stwierdzil ze idealnie do mnie pasuje i ma racje bo czuje sie z nim jakbym miala go od zawsze :)

Czaszka10 

Wysłany: 21 Luty 2007, 05:17   

Każdy chce w jakiś sposób wyrazić siebie, pokazać kim jest, pokazać swoją duszę z małym pazurkiem. Tatuaż jest właśnie takim obrazem duszy postrzeganej przez siebie samego
veranda napisał/a:
idealnie do mnie pasuje i ma racje bo czuje sie z nim jakbym miala go od zawsze

To jest część naszego wizerunku, każdy widzi jakie mamy oczy, włosy, nos, ale może też zobaczyć kawałek naszej duszy, myśli. Większość ludzi, którzy przeglądają tatuaże mówiąc "może sobie zrobię" tak na prawdę nigdy ich nie będzie miała. Ludzie, którzy przeglądając tatuaże, szukając czegoś dla siebie, w zasadzie już mają tatuaż, muszą go tylko znaleść. Mówię, że ludzie dzielą się na tych, co podziwiają tatuaże i na tych, którzy je mają.

veranda 

Wysłany: 21 Luty 2007, 12:16   

masz calkowita racje!! sama bym lepiej tego nie ujela :) ja mam na pewno jeszcze kilka tylko musze je znalezc :] ale poczekam kilka lat zeby dojrzal we mnie..

Jeno 

Wysłany: 21 Luty 2007, 17:21   

jakos do tatoo mi sie nei spiszy - moze brak koncepcji??:)

veranda 

Wysłany: 23 Luty 2007, 14:31   

Jeno- ja myslalm i szukalam bardzo dlugo, bo wiedzialam ze cos chce tylko musialam go znalezc, co zajelo mi ladnych kilka lat, nie ma sie co spieszyc dopoki nie jestes pewien.. :]

Nypel8:)
[Usunięty]

Wysłany: 23 Luty 2007, 15:10   

a ja nie chce tatuazu,ewentualnie malutki kolczyk w nosie(posiadam kolczyk w pepku,w lewym uchu 4,a w prawym jeden).zastanawilam sie nad przekluciem jezyka,ale juz mi przeszlo:).co do tatuazu,spoko,decyzja czlowieka... :what:

veranda 

Wysłany: 23 Luty 2007, 20:07   

ja mam kolczyk w brwi tylko, ze od jakiegos czasu tak jakby sie cos naruszylo i nie chce sie zagoic.. :( moze znacie jakies masci?

*Nikita* 

Wysłany: 24 Luty 2007, 09:02   

Zastanawiam się nad drugim tatuażem ale tutaj to są straszne koszty. Poza tym obawiam sie tutejszych salonów ze względu na choroby i te sprawy, bo z angielską słuzbą zdrowia nie jest najlepiej.

majki 

Wysłany: 28 Luty 2007, 00:11   

ja mam jeden tatuaz.zrobilem go niedawno bo jakies 2 miesiace temu.to jest smok (tribal) na boku łydki.jestem z niego strasznie zadowolony i jak do tej pory nikt nie powiedzial ze mu sie nie podoba, chociaz nawet gdyby ktos to zrobil, to i tak nie ma to dla mnie znaczenia bo zrobilem go dla siebie.jesli chodzi o salon to polecam'body magic" na oxford road.mozna sie kolesia przestraszyc ale jest naprawde spoko:).maja tam tez solarium, paznokcie i takie tam inne tematy dla babeczek.

veranda 

Wysłany: 28 Luty 2007, 18:08   

wszyscy maja paznokcie :P ja chetnie bym sie pogrzala na prawdziwym sloneczku:) a jak sie maja ceny w tym body magic?

[Usunięty]

Wysłany: 1 Marzec 2007, 17:46   

veranda napisał/a:
wszyscy maja paznokcie :P ja chetnie bym sie pogrzala na prawdziwym sloneczku:) a jak sie maja ceny w tym body magic?

niedawno byla promocja- 5 funtow za 9 minut,ale nie zraz sie,ze tak malo,bo sa tam bardzo mocne lampy...Mozna isc na 6 i na 9 minut,teraz musialabys zapytac,jakie sa koszty:)

*Nikita* 

Wysłany: 1 Marzec 2007, 18:33   

Veranda ale w twoim stanie to nie wskazane sztuczne słoneczko.

[Usunięty]

Wysłany: 1 Marzec 2007, 21:15   

co do tatuazy:pamietajcie,ze one sa na cale zycie.Wzglednie,jesli chce sie taki usunac,moga zostac blizny.Poza tym,jesli czlowiek przytyje,rozciaga mu sie skora i tatuaz moze ulec zniszczeniu w jakims stopniu.taka sama sytuacja jest z wiotczejaca skora:).Ale kazdy robi to,co chce;)

veranda 

Wysłany: 5 Marzec 2007, 15:28   

Cytat:
Veranda ale w twoim stanie to nie wskazane sztuczne słoneczko.
dzieki miska za rade z tym, ze jak pisalam ja nie chce do solarium tylko pytalam o ceny tatoo w "body magic", tak z ciekawosci..

Nypel8:) napisał/a:
co do tatuazy:pamietajcie,ze one sa na cale zycie.Wzglednie,jesli chce sie taki usunac,moga zostac blizny.Poza tym,jesli czlowiek przytyje,rozciaga mu sie skora i tatuaz moze ulec zniszczeniu w jakims stopniu.taka sama sytuacja jest z wiotczejaca skora:).Ale kazdy robi to,co chce;
wiem, ze to na cale zycie i dlatego dojrzewalam do tego przez kilka lat, no i mam w takim miejscu, ze to raczej trudno przytyc.. a jak bede babcia bede wnuczkom pokazywac :)

majki 

Wysłany: 5 Marzec 2007, 19:21   

jesli chodzi o ceny to niestety nie jest tam tanio.w polsce jest duuuuzo taniej.ja mam smoka wielkosci okolo 22cm na 10cm.zaplacilem za niego w body magic 150 funtow.

*Nikita* 

Wysłany: 6 Marzec 2007, 09:00   

majki napisał/a:
jesli chodzi o ceny to niestety nie jest tam tanio.w polsce jest duuuuzo taniej.ja mam smoka wielkosci okolo 22cm na 10cm.zaplacilem za niego w body magic 150 funtow.
... a robią tylko z szablonów? Czy można przyjść z własnym pomysłem?
PS. wiem że nie na temat ale veranda jak się czujesz? Który to m-c?

majki 

Wysłany: 6 Marzec 2007, 14:19   

robia rowniez z wlasnych wzorow.teraz jest ich tam dwoch.zrobia co tylko chcesz!!

veranda 

Wysłany: 12 Marzec 2007, 10:47   

*Nikita* napisał/a:
PS. wiem że nie na temat ale veranda jak się czujesz? Który to m-c?

dziekuję, że pytasz :) oboje czujemy się dobrze :) miesiąć czwarty a tydzień 15-nasty :) :D jesteśmy teraz w Polsce z moją rodzinką poodpoczywać :) tylko za mężem już tęsknię :) a co do ciąży to teraz każdy tydzień jest coraz lepszy :) :D

valencia 

Wysłany: 12 Marzec 2007, 18:42   

TATUAŻE TAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
najlepiej z gumy do żucia i chipsów

*Nikita* 

Wysłany: 12 Marzec 2007, 23:34   

valencia napisał/a:
TATUAŻE TAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
najlepiej z gumy do żucia i chipsów
albo koziego mleka :hah: :hah: :hah: :hah: :hah:

nejra19832 

Wysłany: 19 Marzec 2007, 16:31   

Jak najbardziej,jestem ZA ponieważ sama mam tatuaż i to kilka ładnych lat już jak na razie mi sie nie znudził.Teraz myślę o zrobieniu kolejnego :D Dobrze,że mam to szczęście,że moje kochanie robi tatuaże więc nie trzeba przepłacać :viva:

greg 

Wysłany: 20 Marzec 2007, 01:23   

nejra19832 napisał/a:
Jak najbardziej,jestem ZA ponieważ sama mam tatuaż i to kilka ładnych lat już jak na razie mi sie nie znudził.Teraz myślę o zrobieniu kolejnego :D Dobrze,że mam to szczęście,że moje kochanie robi tatuaże więc nie trzeba przepłacać :viva:

Robi to profesionalnie tzn pracuje w zakladzie czy ma taki fach w rekach?

nejra19832 

Wysłany: 20 Marzec 2007, 15:09   

Nie nie pracuje w salonie ale od kilku lat robi tatuaże znajomym i nie tylko.