Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Strona Główna
 Portal  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album  Chat  Download

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Misiek Przytulas
7 Luty 2008, 23:50
Strzezcie sie Windowsa Visty!
Autor Wiadomość
Toolman 

Wysłany: 19 Sierpień 2007, 12:58   Strzezcie sie Windowsa Visty!

korzystalem z niego pare miesiecy, dostalem go wraz z zakupem nowego kompa, jest to bardzo niedopracowany system, pelen bledow, przedwczesnie wydany, korzystanie z niego dopoki nie wyjda jakies powazne upgrade naprawde jest uciazliwe. Nie jest to tylko moja opinia, przejzalem wiele forum i zdania sa podobne, narazie najlepiej pozostac przy xp.
a tych co wydali viste to bym :shoot: :shoot: gdybym tylko mogl :cool:

agentczor 

Wysłany: 20 Sierpień 2007, 17:55   

JA tu kupilem z laptopem narazie nic sie nie dzieje złego :P

Emilio 

Imię: Emil
Wysłany: 20 Sierpień 2007, 19:47   

Ale gdybys mial WinXP laptop by chodzil kilka razy szybciej.

Toolman 

Wysłany: 20 Sierpień 2007, 21:46   

no niestety musialem wydac na xp prof kolejna stowe pare dni temu, bo juz nie moge scierpiec visty, pozatym zlapalem wira i potrzebowalym zrobic recovery, ale teraz rzadko daja plytki do kompow, mi nie dali a jak chce zrobic recovery z dysku to mam podobniez "bardzo rzadki" error, no i nie mialem wyjscia, zreszta xp bedzie mi pomykal przy moich 2giga ramu a vista porusza sie jak gowno w smole:-)

Misiek Przytulas 

Wysłany: 20 Sierpień 2007, 21:52   

ja mam 1gb i wersje dostarczona z lapciakiem, nie mam jakichs wiekszych niespodzianek i musze przyznac ze jestem power userem mojego lapciaka :) , choc fakt Vista jest jednym wielkim "wodotryskiem" ;)

Uganiając się za kobietami można stracić kupę forsy, ale jeszcze nikt nie stracił kobiety uganiając się za forsą.

E-mail: admin@reading.net.pl | GG: 181 535 | Skype: Kray_Zee (tylko rozmowy głosowe) | Mobile: 07902 738 879

ellah 

Wysłany: 28 Sierpień 2007, 21:20   

Pracuje jako technical support engineer i mamy około 2000 klientów. Za odpowiedź niech świadczy fakt , że tylko jakieś 15 osób (właściwie właściciele firm tylko) używają visty - wszelki upgrade jet przez nas wstrzymany do połowy 2008. Jest to w sumie niezła platforma ale- jak wszystko od wielkieg Billa - jest dziurawe i wymaga tysiąca łat. Czyli póki co - nie tykać! Ot taka moja rada...

Toolman 

Wysłany: 29 Sierpień 2007, 00:03   

no ja juz w tej chwili jestem na powrot szczesliwym uzytkownikiem windowsa xp pro:-)
a co do visty to duzego wyboru nie mialem, w wiekszosci kompow daja teraz to gowno...

tryglavson 

Wysłany: 30 Sierpień 2007, 16:19   

pamietam jak xp wyszedl i jak na niego tez wszyscy psioczyli ze sie kupy nie trzyma... a fakt ze uzytkownikow windowska 98 jest wiecej niz chrzescijan mowi sam za siebie xD
w kazdym razie visty nie probowalem ale wyprobuje jako czlowiek swiatly i w ogole fan kazdego wybryku technologicznego ;D sie wtedy wypowiem! (ale post zawczasu nabity! i to jest to! xD)

Jędrulez 

Imię: Misiek ma malego ;]
Wysłany: 22 Listopad 2007, 19:22   

vista to gowno
- Dobre, przyjacielu?
- Gorzkie ono, gorzkie - odpowiedzial - ale mi smakuje, bo jest gorzkie i to serce moje.

Emilio 

Wysłany: 22 Listopad 2007, 20:45   

A ja jetem z Visty zadowolony, Linuxa - konkretnie dystrybucji Gentoo uzywam do muzyki, filmow, pisania i wszystkiego innego, oprocz..., no wlasnie, grania, Vista do grania i do wszystkiego co robie w przerwach w graniu jesli juz Vista jest wlaczona, stronki, newsy, maile, czasem sie co nieco pod OpenOfficem napisze, na XPka tez sie psioczylo, ale caly problem polega na raz, polityce cenowej MS, a dwa calosciowej polityce MS, np. DX10 tylko pod Viste, naklanianiu producentow softu do pisania pod Viste, producentow sprzetu do pisania driverow pod Viste. Za jakis czas nie beda sterowniki do nowego sprzetu pod XPka wychodzily, poza tym jak calkiem niedawno kupowalem Viste, khem. Windowsa to so wyboru jest praktycznie tylko, no, co??? (oklaski), Vi$ta. Jako ciekawostke podam, ze Windows HPC 2008 (do superkomputerow) ma mniejsze wymagania sprzetowe niz Vista.

[ Dodano: 22 Listopad 2007, 22:31 ]
Troche post nie po polsku, ale poprawiac mi sie nie chce, a poza tym jak sie kolejnego napisze, to sie liczba postow na koncie forumowym zwiekszy ;D

Jakie kurde forum sprycialskie, chce dodac posta, a ono zamiast dodac edytuje.

mkaminski100 

Wysłany: 23 Listopad 2007, 15:33   

Niech mnie ktos oswieci w czym Vista przewyzsza XP, oprocz roznych kolorowych wodotryskow? Zeby miec to samo co w XP, tylko bardziej skaczace, trzeba wyrzucic nowy komputer i kupic najnowszy, bo Vista na tylko nowych chodzi strasznie...2GB ramu to podstawa, dziala wolniej na najnowsztym drogim komputerze niz na starym XP, wiele programow nadal nie wspolpracuje, lub wspolpracuje kiepsko. Sterowniki nie dzialaja (czesto nawet sterowniki do podzespolow z komputera), system potrafi ozyc i robic rozne kwiatki i za kazdym razem, do wszystkiego zada potwierdzenia...Czy cos jeszcze?
Jesli chodzi o wyzszosc XP nad 98 to najwazniesza to stabilnosc. Ludzie nadal pracuje na Windzie 2000 i wielu twierdzi, ze jest lepsza od XP.
Ludzie kupuja to bo nie maja innego wyjscia, ale ciekawe czemu wielu producentow komputerow wprowadzilo "downgrade" Visty do XP. Slyszalem rowniez, ze klienci wymogli na MS to, ze mozna kupic dowolny komputer i zazadac instalacji XP bez oplat (chyba, ze juz jest preinstalowana Vista)

Jak dla mnie MS zjada wlasny ogon, bo systemy komputerowy osiagnely szczyt swoich mozliwosci i duzo wiecej juz sie z tego nie da wycisnac, a to co juz sie dalo starcza calkiem dobrze.

Emilio 

Wysłany: 23 Listopad 2007, 16:51   

Z punktu widzenia uzytkownika w niczym, ale, z tego co pamietam, bez szczegolow, zeby nie sklamac, to Vista uruchamia sterowniki w czyms w rodzaju sandboxa, w kazdym razie nie w przestrzeni jadra, zmodyfikowali dostep do sprzetu z poziomu oprogramowania, inne zarzadzanie pamiecia, mozna sobie poczytac artykuly. cos powinno byc dostepne na IEEE w sekcji informatyki, ale pewnosci nie mam. Zaznaczam, ze moge sie mylic, ale w kazdym razie z technicznego punktu widzenia Vista jest krokiem do przodu, a ze dodali wodotryski i wywalone w kosmos wymagania sprzetowe, nic sie na to nie poradzi, jakby zrobili system lepsy, uruchamiajacy sie na takim samym sprzecie co XP, toby ludzie znowu smecili, ze Vista to tylko zmieniony XPek. A ze XP jest bardziej dopracowany i sa sterowniki do wszystkiego, no kurde, XP jest na rynku od 6 lat, nie ma sie co dziwic. Jak kogos interesuje to polecam podzukac w sieci i poczytac sobie o Windows Seven, to sie zapowiada ciekawie. Jadro systemu uruchamiane na kazdym sprzecie, od lodowek po superkomputery, a dookola tego robiona nadbudowka zalezna od architektury sprzetowej i ew. wymagan klienta.

Jędrulez 

Wysłany: 26 Listopad 2007, 16:33   

Przesiadlem sie z XP na Viste calkiem niedawno i non stop mi sie cos pier***.
Bawilem sie siecia domowa, wysiadl net. Przywrocilem ustawienia, nie pomoglo. Chcialem zrobic cofke systemu - pojawila sie data rekomendowana i 2 inne. Po kolei wybieralem kazda z nich i za kazdym razem cofka mi sie nie udala. Mialem juz recovery robic, ale postanowilem sprobowac w ip pogrzebac. W koncu net ruszyl.
Pozniej zainstalowalem jeden prog do kompresji filmow. Klikam na ikone - nie odpala sie, pojawia sie jakis bezsensowny komunikat "file not ready". Sprobowalem odpalic jako pod 2000, 98, xp - to samo. Przez przypadek zobaczylem opcje "otworz jako admin" wybralem to nie majac nadzieji - prog sie odpalil. Nosz ku*** mac, korzystam z admina, to czemu jeszcze jako admin to musze otwierac?
Wczoraj probowalem gre odpalic. Wlozylem ORGINALNA plytke, odpalilem i czekam. Lanuching program przez 4 minuty i nic. Zrobilem resta, bo naped mi sie nie chcial nawet otworzyc. Potem jeszcze raz - to samo. Panel sterowania, wylaczylem, w procesach tez wylaczylem, kliknalem jeszcze raz na ikonke exea i po chwili ruszylo. Co, jak i dlaczego?
Chcialem wywalic viste i wgrac xp. Sterow nie przyslali, zatem wszedlem na strone producenta. Stery sa, owszem, ale tylko do visty.
Jeszcze pare rzeczy daje w dupe, nie pamietam dokladnie.
- Dobre, przyjacielu?
- Gorzkie ono, gorzkie - odpowiedzial - ale mi smakuje, bo jest gorzkie i to serce moje.

Emilio 

Wysłany: 26 Listopad 2007, 19:30   

Z XP bylo dokladnie tak samo na poczatku, na czesci kompow chodzil od razu pieknie, czesc uzytkownikow przesiadla sie na XP dopiero dlugo po premierze. Masz pecha Jedrulez, u mnie chodzi wszystko oprocz karty bezprzewodowej, bo sterownik nie wiedziec czemu sie nie laduje, ale podlaczam kabelek i smiga. Tak jak pisalem, Viste kupilem bo nie bylo praktycznie wyjscia, ale powiem tak, gdybym mial laptopa to nigdy w zyciu, przynajmniej przez jakies 5 lat, nawet jakbym potrzebowal windowsa nie zainstalowalbym na nim Visty.

Jędrulez 

Wysłany: 26 Listopad 2007, 21:03   

wlasnie dlatego marudze. dzis nagle przestalo cokolwiek dzialac, musialem sie wylogowac.
- Dobre, przyjacielu?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi