Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Oczywiscie ja mam swojego faworyta i go nie zmienie na inna przegladarke, ale napiszcie mi prosze jakich uzywacie i dlaczego akurat tej. Najbardziej mnie zastanawia dlaczego uzwacie Internet Explorera ?
_________________ Ciężko jest być zajebistym, no ale ktoś musi ...
Szacuneczek, Administrator!
Hint 1: Uganiając się za kobietami można stracić kupę forsy, ale jeszcze nikt nie stracił kobiety uganiając się za forsą.
Hint 2: Rozwiązanie problemu głodu i bezrobocia: głodni zjedzą bezrobotnych.
moj faworyt to oczywiscie Opera, mam w niej wszytko, nawet torrenty sciaga:), wygodne uzytkowanie , zaden flash get nie jest potrzebny zadna wtyczka procz javy ktora oczywiscie juz tam jest:)moge kontynuwac sesje (caly czas mam otwarte z 5 - 6 stron i nie msuze do tego wracac:)) nie odswieza mi bez przerwy kiedy cofam ja w Explor. nie zmienie na mozzille czy inne takie wynalazki
Imię: Emil Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 27 Sty 2007 Posty: 2237 Skąd: Łódź / Reading
Wysłany: 27 Luty 2007, 23:52
No dobra a czemu nie np firefox, ktory jest moim faworytem. Ciezko bylo mi sie przesiasc z IE na FF (Czego nie zaluje oczywiscie, bo dla mnie IE to jeden wielki wirus ), ale jesli uzyjesz dobrych argumentow to kto wie ...
Hint 1: Uganiając się za kobietami można stracić kupę forsy, ale jeszcze nikt nie stracił kobiety uganiając się za forsą.
wystarczy pierwszy raz odpalic opere najlepiej jakas nowsza jak moja 9.02, i poznac jej wszechstronnosc:D nie nadarmo uzywana byla jako standarowa przegladarka w mac Os:)tyle co mialem okazje widziec firefoxa to wiem ze nie przypadl mi do gustu, opera jest lepsza jak dla mnie duza czesc uzywa IE bo nie ma pojecia jak inne przegladarki bija na glowe IE:D:D przesiadajac sie z Explolera na opere odetchnalem z ulga - otwarte 10 stron a zajete miejsce na pasku tylko jedno(najnowszy explrer tez to ma:D - wkoncu) pozatym ta przegladarka ma te swoja pamiec i wkolko nie laduje sie wszytko od nowa itp wylacze ja i wlacze i mam to samo , moza dac sobie fajnego skina,:) kiedy sciagam cos z netu moge przerwac, i na drugi dzien dalej sciagac itp itp :d moglbym chwalic i chwalic :d
Ja rowniez do uzytku domowego uzywam Firefoxa, najczesciej jednak pisze z pracy, gdzie raczej jestem zmuszony uzywac IE.
Co do Opery, fajnie wyglada i to by bylo na tyle jezeli chodzi o jej funkcjonalnosc, jak dla mnie. Niestety najgorsze jest to ze Opera cachuje wszystko jak leci, z jednej strony to jest dobre bo strony sie szybko laduja, jednak dla developera jest to po prostu katorga i czestokrotnie mimo usilnych prob odswierzania Opera nie chciala sie ze mna zgodzic, ze zawartosc strony zostala zmieniona.
Imię: Emil Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 27 Sty 2007 Posty: 2237 Skąd: Łódź / Reading
Wysłany: 28 Luty 2007, 17:26
kuh napisał/a:
Wolny jako aplikacja ;-) Modem mam szybki ;-)
Ech no ja wiem, nie zgodze sie z Toba . Wolniejszy jest na bank IE, a co do modemu. Kurcze, u kogo bym nie byl to jest po prostu zenada! Ten "angielski internet" mnie rozwalil na lopatki. Ani tani, ani szybki . Co z tego ze mam podpisane i wykupione 1mbit jak tam jest napisane up to 1mbit . I jeszcze dowalili mi limity, niby ich nie ma ale jak za duzo sciagne to mi przysylaja zolta kartke czy jakas tam, zalosne... I nie wmowicie mi, ze radio, kabel czy adsl, widzialem duzo i nasluchalem sie jeszcze wiecej, a gdzie bym nie poszedl to byla padaka na www, zawsze trzeba czekac na strone !
W poslce net kosztuje 10 funtow i zapitala ze az milo, kazda strone mialem w 1-2 sekundy maks, fakt ze mialem limity ale teraz w nocy jest jazda bez limitow, neo bez limitow i 6mibt za smieszna kase.
Dobra potrakyujmy to co napisalem jak offtopic, zeby znow nie zmienic watku .
A do FF byl jeszcze taki dodatek zwal sie chyba Faster Fox, podobno przyspieszal jeszcze liska troszke i mial tez funkcje prefetchingu (cache'owania stron)
Dzis do newsow dorzuce posta z jeszcze jedna przegladareczka, ale jeszcze jej nie testowalem.
Mimo tego, ze Opera bije wszystkie inne przegladarki na glowe w tych testach, pozostaje przy FF tylko dzieki porzadnemu Adblockowi ;-)
Misiek Przytulas napisał/a:
a co do modemu. Kurcze, u kogo bym nie byl to jest po prostu zenada! Ten "angielski internet" mnie rozwalil na lopatki. Ani tani, ani szybki . Co z tego ze mam podpisane i wykupione 1mbit jak tam jest napisane up to 1mbit . I jeszcze dowalili mi limity, niby ich nie ma ale jak za duzo sciagne to mi przysylaja zolta kartke czy jakas tam, zalosne... I nie wmowicie mi, ze radio, kabel czy adsl, widzialem duzo i nasluchalem sie jeszcze wiecej, a gdzie bym nie poszedl to byla padaka na www, zawsze trzeba czekac na strone !
Od samego poczatku bylem podlaczony do Bulldog (teraz to sie nazywa chyba Pipex) i nigdy nie mialem problemow z predkoscia. Na umowie mam "Upto 16Mbit", modem synchronizuje sie najczesciej na 10Mbit/1Mbit (down/up) ;-) No i bez limitow ;-)
ja uzywam FF ale mnie strasznie zaczyna denerwowac bo mi tu wyskakuja jakies glupoty, moje zabukowane strony czesto szlag trafia i w ogole..moze pomysle nad opera?..
_________________ "...Tam gdzie sie kocha, nigdy nie zapada noc.."
Wysłany: 28 Luty 2007, 21:00
Ja z FF nigdy nie mialem zadnych problemow, nie zlapalem zadnego syfka , znaczy jakies spyboty zawsze w systemie sie znalazly i daly usunac bez zadnego problemu ale to norma. FF nigdy mi nic nie spocil, nic nie zgubil, jedynie moglem sobie wypomniec klopty z moja pamiecia jak przed formatem zapomne wyeksportowac ulubione linki .
Wysłany: 28 Luty 2007, 21:03
kuh napisał/a:
Od samego poczatku bylem podlaczony do Bulldog (teraz to sie nazywa chyba Pipex) i nigdy nie mialem problemow z predkoscia. Na umowie mam "Upto 16Mbit", modem synchronizuje sie najczesciej na 10Mbit/1Mbit (down/up) ;-) No i bez limitow ;-)
Nie no spoko, ja mam up to 1mbit i leci po nocach 100kb, semik ma 2mbity chyba i tez mu leci 200kb czy nie wiem ile on tam ma, ale nie ma znaczenia czy lacze jest ociazone czy nie, to www idzie jak prostytutce w deszcz , mam porownanie, uwierz mi . Ale nie kwestionuje Twojego posta, mowie to co zaobserwowalem, byc moze kiedys bede mogl testnac Twoje lacze i zmienie zdanie ...
mam porownanie, uwierz mi . Ale nie kwestionuje Twojego posta, mowie to co zaobserwowalem, byc moze kiedys bede mogl testnac Twoje lacze i zmienie zdanie ...
Nie no wierze, wierze ;-) A z ciekawosci, do kogo podlaczony jestes? Bezprzewodowe NOW?
seMIk ma 4 MB w NTLu a raczej w Virgin Media jak to sie teraz wabi..ogolnie zero problemow,choc wczoraj zauwazylem niepokojacego laga na Csku ...torrenty smigaja 450kb/s wiec nie narzekam
Co do przegladarki to takze uzywam FF, ale w formie testu sprobuje Opery..jak ja juz tak zachwalacie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum