Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Strona Główna
 Portal  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album  Chat  Download
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Misiek Przytulas
10 Czerwiec 2007, 21:04
moj sposob zywienia
Autor Wiadomość
Jeno 

Wysłany: 18 Luty 2007, 01:14   moj sposob zywienia

np dzsiaij jeden posilek kebbab an miescie :P o godzinie 15 :15 i do teraz nic:/
jutro sobie odgrzeje pizze i do lunchu w pracy dojade to beda 2 poslki
przestaje kupowac chcleb bo to nie ma sensu :)
Wioglole brak jakichkoleiwke umiejtnosci kulinarncyhm checi to dwa razy wiecej brak :D
i co ja mam zrobic z takim trybem zywnosciowym??

veranda 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 18 Luty 2007, 13:35   

zmienic :P np od czasu do czasu zaczac od rosolku, ktory zrobic latwo a poza tym smaczny i zdrowy :) potrafisz czy instrukcje napisac? :]

Misiek Przytulas 

Imię: Emil
Wysłany: 18 Luty 2007, 15:46   

po co instrukcja :] ? Faceci jej nie potrzebuja, wszyscy doskonale wiedza, ze trzeba wziac jedna kostke i zalac wrzatkiem :)

Hint 1: Uganiając się za kobietami można stracić kupę forsy, ale jeszcze nikt nie stracił kobiety uganiając się za forsą.

Hint 2: Rozwiązanie problemu głodu i bezrobocia: głodni zjedzą bezrobotnych.

E-mail: admin@reading.net.pl | GG: 181 535 | Mobile: 07902 738 879

veranda 

Wysłany: 18 Luty 2007, 15:54   

ojoj.. nie chodzi mi o rosolek z kostki tylko prawdziwie domowy przepis z kurczaczka :) nie ma to jak zrobic samemu :)

Piszczaleczka 

Imię: SYLWIA
Wysłany: 18 Luty 2007, 16:30   

Najlepiej znalezc sobie dziewczyne ktora lubi gotowac:P Albo mozesz kupic gotowe dania w Polskim sklepie np: jakis bigos czy pulpety jest tam rowniez nawet gotowe ciasto na placki ziemniaczane bardzo szybko sie robi (jesli umiesz smazyc). Jest wiele opcji niestety nie sa to tak dobre jak samemu zrobione ale zawsze jakas odmiana :D

Misiek Przytulas 

Imię: Emil
Wysłany: 18 Luty 2007, 16:38   

veranda napisał/a:
nie ma to jak zrobic samemu :)

Faceci nie gotuja, maja od tego... :P
Czajnik ;)

Hint 1: Uganiając się za kobietami można stracić kupę forsy, ale jeszcze nikt nie stracił kobiety uganiając się za forsą.

Hint 2: Rozwiązanie problemu głodu i bezrobocia: głodni zjedzą bezrobotnych.

E-mail: admin@reading.net.pl | GG: 181 535 | Mobile: 07902 738 879

Jeno 

Wysłany: 18 Luty 2007, 16:42   

Roslolek juz robilem :)
smazyc potrafie, kurczaka nawet upieklem dobry byl ale nie mam do tego jakichkolwiek checi :d nie wiem niezabardzo mnie ciagnie :D
no z ta kobieta to bylo by chyba najlepsze rozwiazanie :)

veranda 

Wysłany: 18 Luty 2007, 21:16   

Piszczaleczka napisał/a:
Najlepiej znalezc sobie dziewczyne ktora lubi gotowac:P Albo mozesz kupic gotowe dania w Polskim sklepie np: jakis bigos czy pulpety
ja bardzo lubie gotowac chociaz nie zawsze.. na szczescie moj mezczyzna tez potrafi super gotowac :) a co do bigosu ze sloika to juz go raczej nie kupie bo byl jakis dziwny...slodkawy taki..blee..nie ma to jak u mamy :)

veranda 

Wysłany: 18 Luty 2007, 21:17   

Misiek Przytulas napisał/a:
Faceci nie gotuja, maja od tego... :P
tak kucharki :P ale tylko ci bogaci :P

powers 

Wysłany: 19 Luty 2007, 17:22   

Hahahaha bez przesady z tymi bogatymi....Ja mam totalnego fuksa.....bo mam kwaterę z kucharką :hah: Starsza pani u której mieszkam (tak nawiasem mówiąc matka mojego szefa) codziennie gotuje mi obiad ;D Do mnie należy tylko kupić składniki.....no i od czasu do czasu coś naprawić w domu ( np. położyć nowe kafelki w łazience).Dobra, ostra kuchnia karaibska....polecam ;D

---------------------
GG:477286

Jeno 

Wysłany: 19 Luty 2007, 23:57   

powers no to zazdroszcze ci baardzo :D
moze tez kiedys sobie znajde chatke z babcia :P

LaraCroft 

Wysłany: 20 Luty 2007, 08:33   

Jetem zwolenniczką domowych obiadków. Nie ma to jak własnej roboty gulasz lub dobra pieczeń. Lubię pichcić zwłaszcza gdy mają przyjść znajomi na kolację. Dobrym wyjściem z sytuacji jest gotować więcej, więc kiedy nie mam czasu wyciągam z zamrażarki gotowy obiadek, bigosik lub coś innego. Raz na jakiś czas zdarza mi się "dzień lenia" po ciężkim dniu pracy, wtedy robię sobie dzień "włoski" i po prostu zamawiam pizze.

veranda 

Wysłany: 20 Luty 2007, 17:58   

powers napisał/a:
.Dobra, ostra kuchnia karaibska....polecam ;D
nie lubie ostrej kuchni, ale za to maz przepada.. :)

mkaminski100 

Wysłany: 24 Luty 2007, 16:24   

My głownie sami gotujemy i niech nikt nie mówi, ze faceci nie umieją gotować. Taka wymówka to głownie tłumaczenie, bo się nie chce.
Nie ma nic lepszego jak ugotowane kartofelki z dodatkiem śmietany, masła i koperku plus dobrze upieczone mięso wraz z sosem. Do tego starte (ugotowane) buraczki podgrzane z wcześniej podpieczoną cebulą. Co jest w tym tak trudnego? A jaka radość wspólnego gotowana (jest czas na rozmowę) tworzenia czegoś i ten zapach który wabi wszystkich domowników i leci im ślinka...a niech sobie mają kebaby, pizze, gotowy ryż "mikrofalowy"...

*Nikita* 

Wysłany: 24 Luty 2007, 16:40   

Nikt nawet nie śmie powiedzieć że faceci nie umieją gotować (po prostu im się nie chce i tyle). Dlaczego więc we wszystkich renomowanych restauracjach szefami kuchni są mężczyźni?! Gratuluje.

powers 

Wysłany: 24 Luty 2007, 17:09   

Dziś duszę nóżki kurczaczka.....marcheweczka , cebulka....mmmmm palce lizać ;D
Ale to na jutro :what:

A dziś coś szybkiego:grillowany stek z gamonia :evil: ,frytki i fasola.
No i oczywiście pinta irlandzkiego stout`a ;D

---------------------

Rivil 

Wysłany: 25 Luty 2007, 01:09   

*Nikita* napisał/a:
Dlaczego więc we wszystkich renomowanych restauracjach szefami kuchni są mężczyźni?

Wieksza ilosc kubkow smakowych, czyni z nas troche lepszych kucharzy. (Przepraszam jezeli to zabrzmialo szowinistycznie, ale taka jest biologia)

powers 

Wysłany: 25 Luty 2007, 01:13   

Rivil napisał/a:
Wieksza ilosc kubkow smakowych, czyni z nas troche lepszych kucharzy. (Przepraszam jezeli to zabrzmialo szowinistycznie, ale taka jest biologia)

:pada:

---------------------

veranda 

Wysłany: 26 Luty 2007, 14:57   

to fakt, ze mezczyzni maja wiecej kubkow smakowych z tym ze czasami i niektorym kompletnie brak wyobrazni.. znam takich co tylko wode ugotuja..

Rivil 

Wysłany: 26 Luty 2007, 15:12   

Ja znam nawet i takich co wode spalic umieja :) , tylko ze z tego co mi sie wydaje po prostu do restauracji na kucharza chetniej wlasnie z wyzej wymienionego powodu przyjma mezczyzne.

Pozatym powod moze tez byc calkowicie prozaiczny, tzn. kobiety prawie wogole nie chca aplikowac na kucharzy, a tak wogole to nie mam pojecia tylko pisze, zeby w pracy nie zasnac :)

Nypel8:)
[Usunięty]

Wysłany: 27 Luty 2007, 13:08   

ja nie jadam mieska i jestem z tego zadowolona:)

Jeno 

Wysłany: 1 Marzec 2007, 00:51   

no niezle :) ja to chyba nie dal rady bym bez miesa :) , ale za to unikam slodyczy :D :D - musza byc zachowane odpowiednie proporceje i kanony ciala :D - no ale chodzaca reklama glodu chyba tez nie bede:)

[Usunięty]

Wysłany: 1 Marzec 2007, 17:49   

no niezle :) ja to chyba nie dal rady bym bez miesa :) , ale za to unikam slodyczy :D :D - musza byc zachowane odpowiednie proporceje i kanony ciala :D - no ale chodzaca reklama glodu chyba tez nie bede:)

NIKT NIE KAZE cI GLODZIC SIE:).JA NIE JESTEM TAKA REKLAMA,ALE BEZ MIESKA DAJE RADE JUZ...17 MIESIECY(MOJA PRZYJACIOLKA 2 LATKA).ZA TO SLODYCZE WCINAM NALOGOWO:(I TO JEST PROBLEM:(

veranda 

Wysłany: 1 Marzec 2007, 23:15   

a czy moge zapytac dlaczego nie jesz miesa? czy jest szczegolny powod?

[Usunięty]

Wysłany: 2 Marzec 2007, 15:49   

veranda napisał/a:
a czy moge zapytac dlaczego nie jesz miesa? czy jest szczegolny powod?

jem za to rybki,bo maja duzo bialka;).to zboczenie:) zostalo mi od tego czasu,kiedy odchudzalam sie i nie jadlam miesa:).Ale teraz coraz bardziej przekonuje sie o tym,ze nie mam wsuwac świnświninki:)-to z reklamy:)-po obejrzeniu kilku filmikow na stronach www.wrzuta.pl albo www.smog.pl.Jesli jestes zainteresowana,wejdz na te strony i wpisz w wyszukiwarce takie slowa jak:smierc,masakra,zwierzeta.Tam powinno ci takie cos wyskoczyc...O maltretowaniu zwierzat...Tylko dla ludzi o mocnych nerwach,wiec osobiscie nie polecam."Nie" dla mieska i zabijania biednych zwierzatek.|Biedactwa,"cierpia za miliony"(3.czesc "Dziadow" Mickiewicza);).Ja na jedym z filmikow prawie puscilam pawia(sorry za wyrazenie)...
Co do jedzenia miesa,kazdy lubi to,co lubi i nikogo nie namawiam do przestania spozywania go:).Aha,do tego,ze nie mam jesc przekonala mnie moja przyjaciolka z miasta:)-jeden z powodow:)

PiotR_eK 

Wysłany: 2 Marzec 2007, 16:07   

A ja jem mieso ... bardzo mi smakuje wiec dlaczego mam sobie odmawiac przyjemnosci...
Zwierzeta, ktore sa meczone to zapewne zadkosc choc brutalna :> no ale w niektorych krajach tak traktuje sie ludzi...

[Usunięty]

Wysłany: 2 Marzec 2007, 16:11   

PiotR_eK napisał/a:
A ja jem mieso ... bardzo mi smakuje wiec dlaczego mam sobie odmawiac przyjemnosci...
Zwierzeta, ktore sa meczone to zapewne zadkosc choc brutalna :> no ale w niektorych krajach tak traktuje sie ludzi...

masz absolutna racej,dajmy na to przyklad Iraku,Iranu czy Afrganistanu..

Jeno 

Wysłany: 2 Marzec 2007, 20:37   

tak wogole , chialbym miec takie cos ze nie czuje glodu i wgole nie jesc:D to bylby bajer:) na owocach bym tylko jechal bo to jest najwspanialsze jedzenie na swiecie - winogrona arbuzy itp :)

[Usunięty]

Wysłany: 2 Marzec 2007, 21:02   

Jeno napisał/a:
tak wogole , chialbym miec takie cos ze nie czuje glodu i wgole nie jesc:D to bylby bajer:) na owocach bym tylko jechal bo to jest najwspanialsze jedzenie na swiecie - winogrona arbuzy itp :)

zgadzam sie z toba w 100 procentach.Najlepiej,gdyby zarcie bylo w tabletkach, kazda o okeslonej ilosci kalorii i wtedy byloby dobrze :what: ...Mi by taki styl zycia i jedzenia podobalby sie.Co inni na to,gdybysmy mieli lykac tabletki?Prosze o odpowiedz!!! :viva:

Rivil 

Wysłany: 2 Marzec 2007, 21:19   

Jeno napisał/a:
tak wog