Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Strona Główna
 Portal  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album  Chat  Download
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Misiek Przytulas
10 Czerwiec 2007, 21:04
Mam ogromna prosbe!
Autor Wiadomość
Misiek Przytulas 

Imię: Emil
Wysłany: 24 Luty 2007, 20:49   

No prosze nastepna kolezanka z pracy :) East or West?

Hint 1: Uganiając się za kobietami można stracić kupę forsy, ale jeszcze nikt nie stracił kobiety uganiając się za forsą.

Hint 2: Rozwiązanie problemu głodu i bezrobocia: głodni zjedzą bezrobotnych.

E-mail: admin@reading.net.pl | GG: 181 535 | Mobile: 07902 738 879

*Nikita* 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 24 Luty 2007, 21:19   

Tam gdzie jest większe busy. West oczywiście. "Wild wild west" ;D :D

Misiek Przytulas 

Wysłany: 24 Luty 2007, 21:21   

No to jestesmy po jednych pieniadzach ;)

Hint 1: Uganiając się za kobietami można stracić kupę forsy, ale jeszcze nikt nie stracił kobiety uganiając się za forsą.

*Nikita* 

Wysłany: 24 Luty 2007, 21:25   

A kto jest teraz managerem na restauracji. Jak ja byłam to był Wadoot ale deportowali go bo był nie legalnie, a "Lianka" była asytentką managera.

Misiek Przytulas 

Wysłany: 24 Luty 2007, 21:36   

Teraz wlasnie ona jest Managerka i to w dodatku moja i jeszcze to szczescie ze wolne miejsce bylo tylko na restauracji... Nosz co za pech :P .

*Nikita* 

Wysłany: 24 Luty 2007, 21:41   

No to rzeczywiście stary wpadłeć po uszy :sad:

Rivil 

Wysłany: 24 Luty 2007, 22:13   

Misiek ja znalazlem robote jako informatyk nawet bez szkoly. Polecam gazetke Jobs Weakly czy cos na ten gust. Sporo ogloszen, na pewno cos Ci sie uda znalezc.

mkaminski100 

Wysłany: 24 Luty 2007, 23:31   

Mozna i przez gazety, mozna przez znajomych... Jesli chodzi o informatykow to Rivil jest pierwszym który znalazł prace od tak sobie jako informatyk w Anglii i to bez doświadczenia. Ciekawe...
Jesli chodzi o gazety to ja akurat mam mieszane uczucia, bo najczesciej to pensje oferowane przez firmy sa mizerne. Czesto jest to 12.000-14.000Ł, a wymogi firma ma dość duże.
Zawsze warto próbować, bo moze sie szczescie do CIebie usmiechnie i dostaniesz prace jak Rivil.
Wiekszosc jednak ludzi ktorych znam, (a nie sa wybitnymi inzynierami czy specjalistami specjalnie potrzebnymi w Anglii) szuka pracy przez agencje. Dobra agencja sama Ci pomoze, doradzi itp. Nie oszukujmy sie ale Anglicy nie uznaja naszego doswiadczenia ani szkol polskich. Dlaczego? Bo jak to sie mowi papier wszystko przyjmie, a ja sam osobiscie widzialem jak dwa barany (inaczej juz sie tego nie da nazwac) bezmyslnie sobie wpisaly, ze mieli doswiadczenie w amerykanskim i francuskim hotelu,a w Polsce to nizej jak Mariot nie robili. No i taki Anglik bierze takie podanie i od razu widzi, ze facet nie mogl robic w takich Hotelach skoro z angielskich slow to najlepiej zna Coca-Cola i PEPSI...

Najwazniejsze! Zawsze szukaj pracy tam gdzie nie ma Polakow. To zmusza do nauki angielskiego: darmowej, ekspresowej i przede wszystkim PRAKTYCZNEJ!

Wyslij mi moze PW; cos pomyslimy. Nic nie moge obiecac, ale postaram sie pomoc w poszukiwaniu pracy.

Rivil 

Wysłany: 25 Luty 2007, 01:05   

Widzisz rzecz w tym, ze jak sie nie probuje to sie nic nie zyska. Ja przez 2 miesiace wysylalem co tydzien po kilka CVkow i sie wreszcie trafilo.
Do tego jeszcze dodam, ze pracuje w firmie, ktora zajmuje sie rekrutacja absolwentow dla innych firm (calkiem duze nazwy swoja droga) i czasem zagladam do bazy danych, i widze sporo Polskich nazwisk co najwazniejsze wiekszosc z tych osob mieszka jeszcze w Polsce i nie raz widzialem juz jak Polakowi zostala przedstawiona oferta pracy wiec nie zgodze sie, ze nasze szkoly nie sa uznawane, wrecz mam odmienne zdanie.

Co do tego ze zarobki mam narazie nie jakies super niestety musze sie zgodzic, jest to troche wiecej niz napisales, ale licze na awans w niedalekiej przyszlosci.

Musze sie rowniez zgodzic co do tego zeby szukac pracy tam gdzie nie ma Polakow, naprawde szybko poprawia sie angielski.

majki 

Wysłany: 26 Luty 2007, 08:40   

mam prosbe.od jakiegos czasu powaznie szukam pracy(glownie w internecie), najchetniej w zawodzie informatyk.problem w tym ze jestem samoukiem i nie ma zadnego papieru na to co umkiem.czy moglbe ktos mi podac adresy agencjii pracy , ktore sie czyms takim zajmuja??z gory dzieki!!

agaton 

Wysłany: 26 Luty 2007, 12:29   

majki napisał/a:
mam prosbe.od jakiegos czasu powaznie szukam pracy(glownie w internecie), najchetniej w zawodzie informatyk.problem w tym ze jestem samoukiem i nie ma zadnego papieru na to co umkiem.czy moglbe ktos mi podac adresy agencjii pracy , ktore sie czyms takim zajmuja??z gory dzieki!!

raczej zrob sobie jakis papier w learndirect. niedrogo i szybko a z papierem bedzie latwiej

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi