Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Strona Główna
 Portal  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album  Chat  Download

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Misiek Przytulas
7 Luty 2008, 23:18
Jakie plany na przyszlosc...
Autor Wiadomość
greg 

Wysłany: 20 Marzec 2007, 01:46   Jakie plany na przyszlosc...

Ciekawy jestem jakie macie plany na przyszlosc, te zwiazane z Reading i te z Anglia.
Ja planuje tu zabawic na dluzej chcialbym moze w pszyszlym roku kupic mieszkanie, ogolnie w anglii chce zostac mona by powiedziec na stale, w Polsce juz nie mam prawie zadnych znajomych tylko rodzine wiec nie ma za bardzo do kogo wracac...
A jakie sa wasze palny na przyszlosc?

sealpup 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 20 Marzec 2007, 07:51   

"Wracalismy" do Polski trzy razy, mnie sie nawet udalo tam prawie rok pomieszkac (i zrobic czwarty rok studiow :) ). Podjelismy decyzje niecale dwa lata temu: zostajemy. Teraz juz sobie chyba nie wyobrazam powrotu do Polski, tesknilabym za zyciem tutaj. Nasze plany... Oboje pracujemy i doksztalcamy, wiec w planach na pewno jest lepsza praca. Jest tez dzidzius, ale cos nam poczynanie go na razie nie wychodzi. :) Chcemy tez przymierzyc sie do kupna jakiegos lokum tak do poltora roku, nie wiem ile z tego wyjdzie. W ogolnym zarysie tak to wyglada.
Ja tez w Polsce mam juz w sumie tylko rodzine. Znajomi szybko sie rozsypali, zostala przyjaciolka, z ktora pisze maile. Inne problemy, inne swiaty, ale jak to kiedys mi powiedziala, przynajmniej mamy sobie co opowiadac, a nie te same nudy.

Toolman 

Wysłany: 20 Marzec 2007, 09:26   

Jestem w anglii 2 lata, moji najblizszsi sa tu, czesc znajomych i czesc rodziny w anglii jezeli juz o tym mowa, ale to nie ma tak duzego wplywu co do decyzji zostania czy powrotu. Priorytet to miec zajebista prace do ktorej chce sie chodzic, ktora daje satysfakcje i ktora sie lubi. Pracowalem tu w kilku fabrykach i jako carer i nie wyobrazam sobie zebym mial tak przez cale zycie. Postanowilem, ze zostane na dluzej, ze powalcze zeby sie ustawic tutaj jakos, bo jakby nie bylo, perspektywy w angli sa nieprownywalnie wieksze niz w polsce. Chce isc na studia tutaj, interesuje mnie kierunek literatura i film. Co do innych planow to marzy mi sie kapelka w klimatach ciezszego, mistycznego rocka. Plany sa dosc ambitne, ale warto walczyc i wygrac i zostac tu do czasu do poki nie przeprowadze sie do jakiegos kraju gdzie lato jest przez caly rok, morze w poblizu, gdzie kobiety chodza w bikini, a picie tekili na plazy nie jest zbanowane przez jakies zakazy picia alkoholu w miejscach publicznych. :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi