Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Strona Główna
 Portal  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album  Chat  Download

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Misiek Przytulas
25 Lipiec 2007, 21:46
Fryzjer, zakupy i inne,,,
Autor Wiadomość
gRRaFFit 

Wysłany: 9 Kwiecień 2007, 09:33   Fryzjer, zakupy i inne,,,

Witam zagubionych ;)

Mieszkam w UK dosyć długo i dochodzę do wniosku, że najpopularniejsze są tematy o zabarwieniu agresywnym.
Na początku jest bardzo miło, ludzie piją sobie z dziobków i zapraszają się na imprezy. Sam miód i sielanka.
Czytałem kiedyś forum londynka lecz teraz już nie ma szans. Kłótnie, wyzwiska – jedno wielkie pośmiewisko. Reakcja jest naturalna, mieszkamy w 300 osób w jednym pokoju, mamy „interesujące” prace i szary kolor jest wszechobecny. Nie dziwię się, że jesteśmy rozdrażnieni i mamy ochotę komuś przyp…
Starajcie się utrzymać dystans, rozmawiać jak cywilizowani ludzie, pomagać sobie i czasami zapominać o regulaminie. To nie jest centrum wywiadowcze, które wymaga wprowadzenia 128 bitowego klucza aby umieścić post.
Adminie… Jest to młodziutki serwis, niewiele osób czyta i odwiedza to miejsce. Zachęcaj do klikania na Twojej domenie, pozwól się przyzwyczaić i dalej pójdzie jak z płatka.

Fryzjer…
Jeżeli znasz takowego, to umieść jego ogłoszenie w dziale –OGŁOSZENIA
Koleżanka się zrewanżuje i obetnie Ci włoski za free.
Fryzjerka pozyska klientów, będzie wdzięczna adminowi za darmowe ogłoszenie i pewnego dnia umieści baner 1024/768 za który zapłaci.

Medyk studiowałeś medycynę i nie radzisz sobie z angielskim?
Rozumiem,,, Co możesz zrobić?
Idź do fryzjera, poszukaj w katalogu fryzurkę i pokaż palcem.
Co do zakupów w Polsce,,,
Jest o wiele drożej niż w UK
Ciuchy są często droższe, buty i inne duperelki.
Jeżeli chcesz się dobrze ubrać to jedź do Londynu. Jest ogromy wybór i niekoniecznie drogo. Nie ulega wątpliwości, że Reading nie jest ciekawym miejscem na zakupy i zwiedzanie.

Admin,,, jeszcze jedno.
Prowadząc ten serwis musisz też przestrzegać zasad,,,
Pisownia i gramatyka
Co to jest po pierwsze primo????
po drugie primo????
I jeszcze dowaliłeś po trzecie primo
Nie wygląda to najlepiej.

Znam dobrego fryzjera w Reading, jest wizażystą i robi cuda na głowie. Jedyne 35 pandów i można jechać na zakupy ;)

Wszystkiego dobrego po świętach

Misiek Przytulas 

Imię: Emil
Wysłany: 9 Kwiecień 2007, 11:00   

Temat juz przerabiany, nie bede go zaczynal od nowa po raz n'ty.

gRRaFFit napisał/a:
Fryzjer…
Jeżeli znasz takowego, to umieść jego ogłoszenie w dziale –OGŁOSZENIA
Koleżanka się zrewanżuje i obetnie Ci włoski za free.

Po dluzszym marudzeniu zrobiony dzial uslugi, tam sobie fryzjerzy i inni moga zamieszczac ogloszenia, po to go zrobilem, jesli chcesz zamiescic ogloszenie swojej kolezanki, to prosze bardzo ja Ci tego nie zabronie, moze kiedys obetnie Cie za darmo :) .

gRRaFFit napisał/a:
Admin,,, jeszcze jedno.
Prowadząc ten serwis musisz też przestrzegać zasad,,,
Pisownia i gramatyka
Co to jest po pierwsze primo????
po drugie primo????
I jeszcze dowaliłeś po trzecie primo
Nie wygląda to najlepiej.

po pierwsze primo, ogladasz czasem filmy?
po drugie primo, nie masz poczucia humoru czy jak?
po trzecie promo, nie jestem jakims redaktorem naczelnym, zebym kazdy swoj post musial sprawdzac ze slownikiem w reku i od innych tego nie wymagam.

Forum ma miec generalnie luzny klimat i tyle, a jakiekolwiek zasady musza byc przestrzegane, bo jesli nie beda, to tak jak napisales, zaczna sie wizwiska i inne.

Hint 1: Uganiając się za kobietami można stracić kupę forsy, ale jeszcze nikt nie stracił kobiety uganiając się za forsą.

Hint 2: Rozwiązanie problemu głodu i bezrobocia: głodni zjedzą bezrobotnych.

E-mail: admin@reading.net.pl | GG: 181 535 | Mobile: 07902 738 879

Emilio 

Wysłany: 9 Kwiecień 2007, 11:06   

Po pierwsze primo:

Fajny post i ze znakomita wiekszoscia stwierdzen sie zgadzam, ale..... (dokonczenie w drufim punkcie mojego posta:

Po drugie primo:

Reading jest bardzo fajnym miejscem do zakupow i do zwiedzania, sprawa jest oczywista, ze w Londynie jest wiekszy wybor, ale w Reading:
1. Przejsc sie wzdluz kanalu, poszukac przejsc z jednej strony na druga, usiasc na lawce nad kanalem, posluchac przyrody, zobaczyc muzeum nad kanalem, cmentarz jest, koscioly mozna zwiedzic (jak kogos to boli to moze nie zwracac uwagi na funkcje religijne tych budowli).
2. Zakupy, jak ktos chce to w Reading kupi to co chce, zreszta nie tylko zakupami czlowiek zyje,

Po trzecie primo:

Chyba jasne z czego sie lekko nabijam.

Acha i:

Po czwarte primo:

Dzisiaj jest Poniedzialek Wielkanocny, wiec Swieta jeszcze trwaja, tak wiec:

WESOLYCH SWIAT

gRRaFFit 

Wysłany: 9 Kwiecień 2007, 11:30   

Adminie,,,, ;)

Jeżeli decydujemy się coś napisać, wyjaśnić to w dobrym tonie jest pisać poprawnie.
Argument, że nie jesteś redaktorem naczelnym i nie musisz sprawdzać ze słownikiem jest,,, egzotyczny
Napisałeś, że poprawnej polszczyzny nie wymagasz od pozostałych. Jesteś tego pewien? Nie mogę zacytować ponieważ post fryzjerki zniknął. Zwróciłeś tam uwagę na jeden błąd ortograficzny, który podkreśliłeś czerwona kreska.
Mniejsza z tym
Może w dni nieparzyste jesteś niekonsekwentny.

Oglądam filmy i mam poczucie humoru, o którym niebawem dam znać. Sprawdzam gdzie jest granica.

Misiek Przytulas 

Wysłany: 9 Kwiecień 2007, 11:41   

gRRaFFit napisał/a:
Jeżeli decydujemy się coś napisać, wyjaśnić to w dobrym tonie jest pisać poprawnie.

Z mojej strony to juz wszystko w tym temacie, nie bede go ciagnal dalej, bo jak napisalem juz kilkukrotnie, nie chce mi sie przerabiac tego samego po 10 razy. Jesli komus w jakis sposob nie odpowiada forma tego forum, nie moge go zmusic do logowania sie na stronie a tym bardziej czytania czy pisania postow.

THE END :P !

Hint 1: Uganiając się za kobietami można stracić kupę forsy, ale jeszcze nikt nie stracił kobiety uganiając się za forsą.

seMi 

Wysłany: 9 Kwiecień 2007, 14:57   

Odkad siegam pamiecia to Misiek nie mial problemow z gramatyka a tym bardziej z ortografia..Pozdrawiam pana Marude, i jednoczesnie OSTRZEGAM, ze mozesz zwrocic uwage adminowi w jaki sposob mozna moderowac forum(jest od tego odpowiedni dzial!!!!) , a nie NARZUCAC!!!..Tak wiec wez to sobie serdecznie do serduszka i jezeli chcesz zostac na tym forum..nie nabijaj bzdurnych postow...ja nie jestem taki tolerancyjny jak Misiek ;)

gRRaFFit 

Wysłany: 9 Kwiecień 2007, 19:00   

Ojojoj

Zrobiło się groźnie :)
Widzę panowie, że ten portal dodał Wam pewności siebie.
Panie groźny SEMI: uważasz, że jak mnie wytniesz czy zabanujesz to ja nie będę mógł spać? Może wpadnę w depresje? Myślisz, że jest to jedyne miejsce gdzie można czytać posty rodaków? Takich serwisów jest na pęczki, nie będę wymieniał nazw bo byłaby to forma reklamy. Uświadomieni wiedzą o jakich portalach myślę.
Panowie dyrektorzy: Jakieś faszystowskie techniki pod tytułem „jak nie będziesz grzeczny to nie pozwolimy ci wejść” są śmieszne. Kto tu komu łaskę robi?
Po co ten serwis? Dla kogo?
Władcy internetowej przestrzeni: Jeżeli zdecydowaliście się prowadzić ten serwis to zastanówcie się nad swoim zachowaniem i podejściem do czytelników.
Wszyscy wiedzą, że możecie "kliknąć tu i tam i zakazać ten świat Nam".
Ale kto na tym bardziej ucierpi? My???

Miego dowodzenia ;)

[ Dodano: 9 Kwiecień 2007, 20:07 ]
Zastanawiam się skąd ty bierzesz taki temperament? To chyba przez akceleracje -GEFORCE 8000000 to jest coś :) W połączeniu z zegarem 3 gh możesz mnie zabanować bez ostrzeżenia. Tak wynika z opisu technicznego
T758 w sytuacji krytycznej może użyć siły. Reakcja jak najbardziej normalna.

No nie mam szans z takim gejzerem

powers 

Wysłany: 9 Kwiecień 2007, 19:49   

Co tu sie dzieje do k............nędzy!!!!! Panowie , panowie......PAX :D

---------------------
GG:477286

seMi 

Wysłany: 9 Kwiecień 2007, 20:03   

gRRaFFit napisał/a:
Zastanawiam się skąd ty bierzesz taki temperament? To chyba przez akceleracje -GEFORCE 8000000 to jest coś :) W połączeniu z zegarem 3 gh możesz mnie zabanować bez ostrzeżenia. Tak wynika z opisu technicznego
T758 w sytuacji krytycznej może użyć siły. Reakcja jak najbardziej normalna.

Jesli zal ci pupke skreca zapraszam do zakupienia wymienionej karty...A powracajac do tematu nawet w tej chwili ostrzezenia ci nie dodam, a co dopiero banana...poczekamy na Miiska niech ogarnie temat...Dla mnie z takim podejsciem , mozesz sobie nowych kolegow poszukac na Gadu-Gadu a nie tutaj lamko...Bez powazania!!! seM!

seMi 

Wysłany: 9 Kwiecień 2007, 20:08   

gRRaFFit napisał/a:
Władcy internetowej przestrzeni: Jeżeli zdecydowaliście się prowadzić ten serwis to zastanówcie się nad swoim zachowaniem i podejściem do czytelników.

Jak dobrze wiem inni dobrze sie odnajduja w tej przestrzeni..ci ktorzy mnie znaja wiedza ze jestem bardzo NIE konfliktowym czlowiekiem, tylko jak czytam twoje posty poprostu scyzoryk mi sie otwiera w kieszeni!!! Wiecznie znajdzie sie taki ktoremu sie cos nie podoba i stara sie sprowokowac wszystkich wokolo....Tak wiec nie pozostaje mi nic innego jak zyczyc ci powodzenia na innych forach(kilka ich powstalo , tak rowniez mozesz wypisywac swoje opinie do woli , lecz tutaj mysle ze miejsca dla ciebie juz zabraklo) :?

gRRaFFit 

Wysłany: 9 Kwiecień 2007, 20:16   

Ręce, nogi I skarpetki chłopie opadają
Jesteś rocznik 80????

Jednak jak dzieci zabierają się za coś takiego to bez łopatki I wiaderka nie podchodź.
To jest mój ostatni post na tym biedniutkim forum.
Jestem przekonany, że więcej osób zrezygnuje tylko dlatego, że jesteś niewychowany.
Jakim prawem mi ubliżasz?

Smutne

ALE TO WŁAŚNIE JEST READING

greg 

Wysłany: 9 Kwiecień 2007, 20:25   

Proponuje zamknac temat. bo teraz wszyscy beda jechac na grraffita jaki on jest taki i owaki.
A nikt nie zauwazyl, ze koles ma 12 lat ;) i pisze wtedy jak tatus jest w pracy i nie ma sensu sie z nim sprzeczac, wiecie jak okres dojrzewania potrafi byc burzliwy :]

seMi 

Wysłany: 9 Kwiecień 2007, 20:33   

gRRaFFit napisał/a:
Ręce, nogi I skarpetki chłopie opadają
Jesteś rocznik 80????

Jednak jak dzieci zabierają się za coś takiego to bez łopatki I wiaderka nie podchodź.
To jest mój ostatni post na tym biedniutkim forum.
Jestem przekonany, że więcej osób zrezygnuje tylko dlatego, że jesteś niewychowany.
Jakim prawem mi ubliżasz?

Jakos nie odczulem ze w jakikolwiek sposob ci ublizylem , no ale skoro sie tak poczules...powodzonia..to juz moj ostatni post w twojej sprawie...a czy jestem niewychowany , o to trzeba spytac moich znajomych

seMi 

Wysłany: 9 Kwiecień 2007, 20:37   

greg napisał/a:
Proponuje zamknac temat. bo teraz wszyscy beda jechac na grraffita jaki on jest taki i owaki.
A nikt nie zauwazyl, ze koles ma 12 lat ;) i pisze wtedy jak tatus jest w pracy i nie ma sensu sie z nim sprzeczac, wiecie jak okres dojrzewania potrafi byc burzliwy :]

Popieram..mysle ze temu panu juz dosyc...tak czy inaczej ozywil troche atmosfere...wygarnal mi ze jestem niemily...to mnie zranil :]

mario 

Wysłany: 9 Kwiecień 2007, 20:37   

greg napisał/a:

a ja myśle że Graffit jest ok wyraził swoje zdanie, napisał co myśli w końcu ma do tego prawo bo przecież forum po to zostało stwożone żeby każdy mógł się wypowiedzięć. a każdy kto to czyta niech to oceni wedłóg własnego rozumu i własnej miary. a tak wogóle to uważam że na tym forum powinno być dla wszystkich a nie tylko dla tych co przytakują i biją brawo.
pozdrawiam
ps. przepraszam za moją ortografię i gramatykę nigdy nie byłem w tym dobry ale zawsze się starałem

Misiek Przytulas 

Wysłany: 9 Kwiecień 2007, 20:47   

gRRaFFit napisał/a:
Zrobiło się groźnie :)
Widzę panowie, że ten portal dodał Wam pewności siebie.
Panie groźny SEMI: uważasz, że jak mnie wytniesz czy zabanujesz to ja nie będę mógł spać? Może wpadnę w depresje? Myślisz, że jest to jedyne miejsce gdzie można czytać posty rodaków?

Sluchaj Stary, napisalem juz chyba wyraznie, jesli nie odpowiada Ci forma prowadzenia tego forum, nie loguj sie. Nie podoba Ci sie opinia Semika w tym temacie, nie loguj sie. Wolisz "Moja Wyspe" czy inne tego typu forum, prosze bardzo, ja Cie tu nie zatrzymam sila, bo i po co? Poprostu, nie loguj sie.

gRRaFFit napisał/a:
Po co ten serwis? Dla kogo?

Dla wszystkich mieszkancow Reading.

Cytat:
Wszyscy wiedzą, że możecie "kliknąć tu i tam i zakazać ten świat Nam".
Ale kto na tym bardziej ucierpi? My???

MY - znaczy kto?

gRRaFFit napisał/a:
Zastanawiam się skąd ty bierzesz taki temperament? To chyba przez akceleracje -GEFORCE 8000000 to jest coś :)

Sluchaj, niektorzy zbieraja znaczki, inni motyle, a jeszcze inni cala kase pakuja w kompa, tylko wiesz, poporstu trzeba miec wyrozumiala zone i tyle... Teraz juz wiem, przemawia przez Ciebie zazdrosc?

gRRaFFit napisał/a:

Smutne
ALE TO WŁAŚNIE JEST READING

Hehe, teraz to ja sie wcale nie dziwie, czemu tak chciales na inne fora. Z tym tylko, ze zastanawia mnie jedno, bo tak piszesz o tych rodakach, a tutaj nagle skreslasz wszystkich w Reading? Hmmm, moze zamiast forum, zmien od razu miasto?

greg napisał/a:

Zgodnie z zaleceniem Panie Kierowniku :) !

TEMAT ZAMKNIETY

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi