Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Właśnie wróciłem z Polski i o ile przed wyjazdem chciałem rozglądnąć się za możliwością powrotu... szybko to sobie wybiłem z głowy. Toż to na prawdę cyrk!!! Kilka przykładów (z Wrocławia):
1. Poprosiłem koleżankę o zamówienie taksówki.
"Dzień dobry, chciałabym zamówić breloczek pod ..." (całej rozmowy nie będę przytaczał)
podjeżdża samochód bez oznaczeń i koguta, wsiadamy, dostajemy do podpisania oświadczenie że jedziemy z kierowcą kupić breloczek... Włos się jeży, ale są tańsi niż normalne taksy
2. Pracownicy naukowi uczelni (np doktorzy, profesorowie etc) składaja w dziekanatach oświadczenia lustracyjne
3. Jedziesz do miasta na imprezę? No problemo, możesz zabrać samochód. Potem dzwonisz tylko i zamawiasz szofera. Przyjeżdża pan na małym skuterku który pakuje do bagażnika i odwozi cię do domu
4. 26 m2 (kawalerka) może kosztować nawet 400 000zł... a metr kwadratowy dochodzi już do 28 000zł
5... no normalnie hit prezydencki... czyli mównica z regulowaną wysokością
6.a no i kawał na czasie jaki teraz krąży po Polsce: Giertych nawet w mailu nie ma małpy
Macie inne "kwiatki"? Wrzucajcie aby przygotować innych na te cuda gdy odwiedzą kraj ojczysty
Imię: Misiek ma malego ;]
Wysłany: 30 Marzec 2007, 15:05 Re: Co z tą Polską?
agaton napisał/a:
3. Jedziesz do miasta na imprezę? No problemo, możesz zabrać samochód. Potem dzwonisz tylko i zamawiasz szofera. Przyjeżdża pan na małym skuterku który pakuje do bagażnika i odwozi cię do domu
Te praktyki stosuje sie w wielu miastach europejskich, w polsce to raczej jest nowosc.
A co do reszty, to rotfl, powinnismy rzadzic swiatem z takimi pomyslami... a moze juz rzadzimy?
_________________ Na pustyni ujrzalem stwora, bestie naga.
Przykucnal, zarl serce trzymane na dloni.
Spytalem:
- Dobre, przyjacielu?
- Gorzkie ono, gorzkie - odpowiedzial - ale mi smakuje, bo jest gorzkie i to serce moje.
Wysłany: 30 Marzec 2007, 22:59 Re: Co z tą Polską?
Jędrulez napisał/a:
Te praktyki stosuje sie w wielu miastach europejskich, w polsce to raczej jest nowosc.
A co do reszty, to rotfl, powinnismy rzadzic swiatem z takimi pomyslami... a moze juz rzadzimy?
na razie podbijamy naczelnym towarem eksportowym czyli emigracją zarobkową...
Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 19 Mar 2007 Posty: 581 Skąd: Kraków
Wysłany: 31 Marzec 2007, 08:44
sluchajcie pilnie szukam pokoju w zachodnim Reading/Tilehurst jesli macie jakis namiar dajcie mi prosze znac.
PS
przytulas wiem ze to nie miejsce na ogloszenia, ale czatowisko to najbardziej poczytne miejsce na tym portalu, wiec badz tak laskaw i nie usuwaj tego postu przez jakis czas.
Imię: Emil Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 27 Sty 2007 Posty: 2243 Skąd: Łódź / Reading
Wysłany: 31 Marzec 2007, 09:09
No OK, z tym ze po to zrobilem miejsca na ogloszenia, zeby wlasnie tego typu przypadkowe posty nie walaly sie po innych forach i zeby zainteresowani mogli szybko znalezc to czego potrzebuja, wybacze Ci i tym razem zostawie , ale nastepnym razem nie ma zmiluj ...
_________________ Ciężko jest być zajebistym, no ale ktoś musi ...
Szacuneczek, Administrator!
Hint 1: Uganiając się za kobietami można stracić kupę forsy, ale jeszcze nikt nie stracił kobiety uganiając się za forsą.
Hint 2: Rozwiązanie problemu głodu i bezrobocia: głodni zjedzą bezrobotnych.
Wlasnie sie zastanawiam co z ta Polska,,,
bylem czas jakis w ojczyznie,,,
mialem okropna pogode,,,
i wrocilem goly jak swiety turecki,,,
chromole takie wakacje
Wiek: 28 Dołączył: 13 Mar 2007 Posty: 319 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 5 Kwiecień 2007, 22:02
Gdyby po jakiejś wielkiej katastrofie cudem ocalała ta jedna książka, jej znalazca będzie w stanie doskonale zorientować się, czym żyła, była i jest Polska od „okrągłego stołu” w Magdalence („układ więźnia z klawiszem”), przez „noc teczek” po „TKM”, „moherowe berety” („najbardziej polityczne nakrycie głowy na świecie”) i „spieprzaj, dziadu” („zgrabny bon mot zdradzający bon ton nadchodzącej IV RP”).
To krotkie streszczenie ksiazki Tomasz Lisa "Polska, glupcze" jak ktos jest zainteresowany chetnie pozycze, pieknie opisuje polska polityke.
Super pomysl z pozyczaniem ksiazek, jak pozycze to kupuje nowa
Nie jestem zainteresowany polityka w naszym kraju, poniewaz dzieje sie zbyt duzo i moj mozg tego nie ogarnia. Czytajac ksiazke staram sie zapamietac imiona bohaterow. nie znosze jak "gina" i na ich miejsce pojawiaja sie nowi. Mieszkajac jeszcze w Polce interesowalem sie wydarzeniami z kraju. Wiadomosci, panorama i gazety. Dzisiaj zostalo i.
Mam tylko cicha nadzieje, ze pewnego dnia zaczna Polska rzadzic -prawnicy, ekonomisci i historycy a nie chlopy z remizy.
Co jest warte przeczytania??
Co czytaliscie ciekawego??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum