Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Wysłany: 1 Listopad 2007, 09:18 Jaki palmtop polecacie? Jak wypada MIO?
Co myslicie o serii palmtopow MIO? Szukam czegos co w jakis poreczny sposob bedzie dzialalo jako podreczny komputer, organizer, oraz nawigacja. Oczywiscie najlepiej gdyby byl to smarhphone, ale raz ze mam telefon ktory lubie, a dwa taka ekstra funkcja podwaja cene urzadzenia.
Jesli chodzi o oprogramowanie to szukam urzadzenia w miare uniwersalnego do ktorego robione jest oprogramowanie, a nie czegos z firmy "krzak" do czego nic sie nie da zainstalowac, albo tylko od tego jednego producenta. MIO to ma, ale czy rzeczywiscie Windows SE jest tak uniwersalny, ze urzadzenie je posiadajace "lyknie" kazde oprogramowanie stworzone pod ten system? Nie chce, zeby sie okazalo, ze owszem, jest Windows SE, ale wersja dla tego urzadzenia i trzeba kupowac tylko oprogramowanie firmowane dla tego urzadzenia.
Jesli chodzi o nawigacje to szukam urzadzenia z dobra antena GPS i mozliwoscia instalacji roznego oprogramowania nawigacji (TomTom, AutoMapa, Michelin itp).
WiFi jest dla mnie bardzo wazne. To tez chyba MIO posiada.
Aparat jest fajna funkcja, ale nie jest niezbedny (zreszta jakosc zdjec jest dosc niska w takich urzadzeniach).
Na co zwrocic uwage przy poszukiwaniu takiego urzadzenia, bo jestem w tych sprawach troche do tylu. Jesli MIO stanowi dobra oferte cenowa to ktory model kupic? Jesli nie to co innego polecacie?
Dzieki z gory.
_________________ Nigdy nie dyskutuj z idiota, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a potem wykonczy doswiadczeniem
Jestem bardzo zadowolony, kupilismy identyczny Piszczaleczce i szczerze mowiac myslalem ze bedzie miala problemy z przesiadka na dotykowy ekran i np pisanie smsow, ale poszlo bardzo gladko, chyba najlepszy telefon jaki miala. Oboje jestesmy strasznie zadowoleni. Wszystko chodzi jak nalezy pomimo "slabego" procesora bo tylko 200Mhz, bateria trzyma bardzo dlugo w trybie czuwania, a podzczas korzystania nie ma co ukrywac mozna liczyc na maks 2 dni ze wzgledu chociazby na duzy wyswietlacz. Cala masa oprogramowania w sieci, lacznie ze wszystkimi programami do nawigacji Tom Tom, Navigon, Igo i inne.
Powinien byc jeszcze dostepny w abonamencie O2 i dodam ze jest zajebiscie ladny
_________________ Ciężko jest być zajebistym, no ale ktoś musi ...
Szacuneczek, Administrator!
Hint 1: Uganiając się za kobietami można stracić kupę forsy, ale jeszcze nikt nie stracił kobiety uganiając się za forsą.
Hint 2: Rozwiązanie problemu głodu i bezrobocia: głodni zjedzą bezrobotnych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum