Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Strona Główna
 Portal  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album  Chat  Download

Poprzedni temat :: Następny temat
Co ci Pakole tu robia
Autor Wiadomość
Misiek Przytulas 

Imię: Emil
Wysłany: 11 Maj 2007, 23:55   Co ci Pakole tu robia

skoro maja tak doskonale rozwiniety przemysl w swoim kraju :]
http://www.joemonster.org...ni-w-pakistanie

Hint 1: Uganiając się za kobietami można stracić kupę forsy, ale jeszcze nikt nie stracił kobiety uganiając się za forsą.

Hint 2: Rozwiązanie problemu głodu i bezrobocia: głodni zjedzą bezrobotnych.

E-mail: admin@reading.net.pl | GG: 181 535 | Mobile: 07902 738 879

Medyk 

Wysłany: 12 Maj 2007, 17:53   

ale nudny temat,

nie wpuszczaj mi tu spamu przytulas....

Misiek Przytulas 

Wysłany: 13 Maj 2007, 01:13   

dostaniesz bana na pisanie...

Hint 1: Uganiając się za kobietami można stracić kupę forsy, ale jeszcze nikt nie stracił kobiety uganiając się za forsą.

greg 

Wysłany: 13 Maj 2007, 05:03   

Go for it Misiek :]

Misiek Przytulas 

Wysłany: 13 Maj 2007, 11:32   

Ty wstretny podpuszczalski Gregu ze Stalowej Woli! Bys sie wstydzil :P !

greg 

Wysłany: 13 Maj 2007, 19:54   

Daj mu bana, daj mu bana, daj mi bana ups :D

Jędrulez 

Imię: Misiek ma malego ;]
Wysłany: 14 Maj 2007, 11:38   

Co to za bezsensowny spam bez mnie?

Ja Ci powiem, co tu robia: Jezdza taksowkami, maja restauracje, sa lekarzami i mowia dzi, oki sprzedajac ci frytki i lejac na nie winegara.
Jak juz mowimy o pakolach, to polecam ksiazke "sprzedane" autorstwa Mahmoody Betty & Muhsen Zana & Crofts Andrew.
Ogolnie poslalbym atomowke na rejon plw arabskiego i przejal rope. Nienawidze ich fanatyzmu :mad:
- Dobre, przyjacielu?
- Gorzkie ono, gorzkie - odpowiedzial - ale mi smakuje, bo jest gorzkie i to serce moje.

seMi 

Wysłany: 14 Maj 2007, 12:07   

Od razu atomowke!!!...Na poczatek impuls EMP, pozniej biologiczna..odczekamy i niezly teren na park pozostaje....Niach Niach ;)

Jędrulez 

Wysłany: 14 Maj 2007, 12:23   

Posadzimy palmy :D
- Dobre, przyjacielu?
- Gorzkie ono, gorzkie - odpowiedzial - ale mi smakuje, bo jest gorzkie i to serce moje.

Misiek Przytulas 

Wysłany: 14 Maj 2007, 21:08   

E tam palmy, buraki! Tych najwiecej pozostawilem w naszym kraju :P ...

Jędrulez 

Wysłany: 15 Maj 2007, 10:08   

Ty sie nie ciesz, bo cala buraczana armia za Toba przybyla. Nieraz ide przez miasto i widze takiego Ryska z Jaskiem w dzinsach marki jarmak wyrwanego z jakiegos pola w swietokrzyskim.
- Dobre, przyjacielu?

paula 

Wysłany: 17 Maj 2007, 15:59   

pakole, a polwysep arabski.... chyba czegos tu nie kumam.... jedrulez, oswiecisz mnie?

Jędrulez 

Wysłany: 17 Maj 2007, 16:15   

PAKOLE = Yemen, Oman, Saudi Arabia, Iraq, Jordan, Iran, Azerbejdzan, Turkmenistan, Afganistan, Pakistan, Nepal, Bangladesz, Bhutan, India.
Powiedz, ze to nie muzulmanie, ze nie fanatycy Koranu.
- Dobre, przyjacielu?

paula 

Wysłany: 17 Maj 2007, 20:16   

pakole kojarza mi sie raczej z pakistanem... ale to kwestia interpretacji.

fanatycy Koranu? to europejczykow mozna nazwac fanatykami Biblii chyba, tak? 'pakole' robia dokladnie to, co europejczycy jakis czas temu. z ta roznica, ze oni tluka sie miedzy soba, a europejczycy wytlukli polowe reszty swiata.

Jędrulez 

Wysłany: 18 Maj 2007, 10:14   

"..Skojarzenia to przeklenstwo, wiec mozemy dzis dac glowe, jakiekolwiek podobienstwo bylo czysto przypadkowe.."

Dla Ciebie Pakole to tylko lud Pakistanu, dla mnie Pakole, to cala arabska klika.

Fanatykami Biblii europejczycy mogli byc w czasach sredniowiecza. Obecnie koscioly swieca pustkami. Europie udalo sie pojsc do przodu i wraz z postepem cywilizacyjnym naspil postep antropologiczny, humanistyczny. Pakole sa dalej zacofani w swoim zaslepieniu. Gdyby nie ropa, nie mieliby nic.

Pakole tluka sie miedzy soba? Nie rozsmieszaj mnie.

I to jeszcze kobieta ich broni.

Polecam film Theo van Gogha - Submission, za ktorego nakrecenie autor zostal zamordowany.

Polecam ksiazke "sprzedane" autorstwa Betty Mahmoody & Zany Muhsen.

Polceam dowiedziec sie, co dzialo sie z ambasada dunska w chwili, gdy jedna z gazet tego kraju (Jyllands-Posten) przedstawila karykatury mahometa.

Po lektorze mozemy porozmawiac. Teraz ide sie wybiczowac, rzucic pare kamieni w figury diablow, moze dzieki temu bedzie czekac na mnie 100 dziewic w bramach niebios, koniecznie dziewic.

- Dobre, przyjacielu?

MacieUK 

Wysłany: 18 Maj 2007, 12:08   

pogardliwe okreslenie PAKI jakie funkcjonuje chociazby w Readingu odnosi sie do wiekszosci arabow i uzywane jest przede wszystkim przez anglikow. My uzywamy pakol, pak, ciapaty ale i tak nie mamy na mysli rdzennej ludnosci pochodzenia pakistanskiego. Osobiscie najbardziej nie lubie tych z Bnagladeszu ale cala reszta (meska czesc) jest rownie chciwa i ma wygorowane pojecie o swojej atrakcyjnosci poparte jedynie portfelem. :(

paula 

Wysłany: 18 Maj 2007, 15:28   

ok, jak mowilam - kwestia interpretacji. pakole = "cala arabska klika"

owszem, wlasnie o czasach sredniowiecza tu mowilam. historia lubi zataczac wielkie ironiczne kola. poszerz troche swoj punkt widzenia zamiast poddawac mi jakies linki do oczywistych faktow.

gdyby nie ropa, europejczycy nie mieliby czego szukac na bliskim wschodzie. sam tak powiedziales. wiec w jakim swietle ich to stawia? pomysl logicznie. to wlasnie ingerencje europy prowokuja ich do takich a nie innych reakcji. nie powiesz mi, ze mamy prawo wchodzic z buciorami na ich terytorium i wymagac, zeby sie wspanialomyslnie podzielili ropa...

dzieki za info, film na pewno obejrze, a ksiazke przeczytam.

czy uwazasz, ze koscioly swiecace pustkami to objaw postepu cywilizacyjnego? europa poszla do przodu? a wiesz dlaczego? wiesz o tym, ze nic NIC by nei zostalo z filozofii Platona i z tworczosci da Vinciego gdyby nie pakole? Tobie tez nie zaszkodzi uzupelnic lekture.

Jędrulez 

Wysłany: 18 Maj 2007, 15:30   

A zatem: Arabowie teraz wlasnie przezywaja swoje sredniowiecze i dlatego nalezy im dac spokoj. Omg. Mentalnosci nie dane Ci bylo poznac.

Te linki do oczywistych fatkow o czyms swiadcza.

Wszystkiemu winna jest Europa, gdyby zostawic majow maojom, aztekow aztekom a afrykanow afrykanom swiat bylby idealny.

Za rope placilismy i placimy ciezkie pieniadze, to oni dyktuja warunki.
O ingerencji Stanow zjednoczonych nie wypowiadam sie w tym temacie, bo watkiem dyskusyjnym o ktorym chcialem porozmawiac jest ich ortodoksyjnosc i zacofanie.

Przez postep cywilizacyjny oddalilismy sie od kosciola, tak uwazam.

Nie negowalem i nie neguje ich wkladu w historie ludzkosci. Watkow jest zapewnie wiecej, niz chocby Platonizm. J.w.

Płyń na fali wydarzeń.
Popatrz na ptaki. Najpierw nawołują się śpiewem, potem łączą się w pary, żeby założyć gniazdo i co roku dzieje się tak samo. Poddaj się Wiośnie. Ona otworzy Twoje serce. Nie wstydź się miłości. Umiesz dawać, więc dawaj, bo są wokół Ciebie ludzie, którzy czekają na Twoje ciepło.
Popatrz jak Anioł pielęgnuje każdą roślinkę. Troszczy się o najmniejszego żuczka. Otwiera kielichy kwiatów. Czy umiesz więc wyobrazić sobie jak troszczy się o Ciebie?

"W Imię Allaha. Allahu, zachowaj nas od Szatana, i zachowaj Szatana od tego, czym nas obdarzysz".
- Dobre, przyjacielu?
Ostatnio zmieniony przez Jędrulez 18 Maj 2007, 15:41, w całości zmieniany 1 raz  

paula 

Wysłany: 18 Maj 2007, 15:39   

uch, nie tak ostro. spokojnie... coz za cieta riposta. oddaje idealnie Twoje poglady. :]

MacieUK 

Wysłany: 18 Maj 2007, 15:44   

paula
Owszem Europa tez miala swoj krwawy okres, wyprawy krzyzowe, palenie czarownic itd. Tyle ze w tamtych czasach byl to imperializm spowodowany terytorializmem albo perspektywa bogtych lupow a nie swieta wojna podparta pobudkami religijnymi.
Na swoje szczescie a moze nieszczescie tej wstretnej Europie zawdzieczasz m.in emancypacje i poszanowanie praw jednostki wiec dziwi mnie zazarlosc z jaka bronisz calego swiata islamskiego w krotym miesce kobiety jest uprzedmiotowione. :cool:

Jędrulez 

Wysłany: 18 Maj 2007, 15:45   

Cuz w tym ostrego? Moje pogladay na temat ich fanatyzmu sa takie a nie inne. Ty zaczelas dorabiac cala praktyke.

Zycze Ci, abys zostala zona pasterza w Jemenie :]
- Dobre, przyjacielu?

paula 

Wysłany: 18 Maj 2007, 15:53   

MacieUK - nie bronie, tylko was prowokuje i fajnie by bylo, gdybyscie spojrzeli na ten problem z innych stron, nie tylko z tej, jaka wam pasuje. chwala bogu (ktoremukolwiek) za emancypacje, bo nie moglabym sie inaczej z wami klocic ;)

Jedrulez - pasterz z Jemenu to spelnienie moich marzen! skad wiedziales? :P

MacieUK 

Wysłany: 18 Maj 2007, 15:58   

Paula
To ja Cie poprosze o ustosunkowanie sie do nastepujacych pytan:
z iloma pakolami mialas do czynienia?
ilu z nich chcialo sie z toba przespac?
ilu z nich oferowalo ci mieszkanie i prace w zamian za przyjazn?

sorki jesli to za bardzo osobiste :)

paula 

Wysłany: 18 Maj 2007, 16:04   

z iloma pakolami mialas do czynienia? --> liczac taksowkarzy i sklepikarzy i inna gawiedz bedzie kilkudziesieciu.... powiedzmy 100 dla uscislenia

ilu z nich chcialo sie z toba przespac? --> pewnie z 80/100 nie licze dzieci itp...

ilu z nich oferowalo ci mieszkanie i prace w zamian za przyjazn? --> moze 40/100...

nie ma to jak zrobic sobie porzadna statystyke. ok, i can see the point... wiec powtarzam jeszcze raz: ja ich nie bronie!!

teraz zadaj mi te same pytania o angoli... mysle, ze statystyka wygladalaby podobnie! :p

MacieUK 

Wysłany: 18 Maj 2007, 16:16   

mylnie zinterpretowalas sformulowanie do czynienia nie chodzilo mi o relacje osoba swiadczaca uslugi - klient (sklep, taxi)
z Twojego postu wynika ze od taksiarzy i sklepikarzy takze otrzymywalas oferty towarzyskie. :D pogratulowac bo ja jeszcze sie z czyms takim nie spotkalem. Przewaznie taxiarze albo sprzedawcy patrza jak cie na kase wydymac :)

Druga sprawa. Angolom podobaja sie polki ale raczej mniejszosc bawi sie w wynajmowanie domow, mniejszosc posiada restauracje w ktorych oferuja zatrudnienie w zamian za przyjazn i mniejszosc mysli ze jak ma gruby portfel i mnostwo zlota na sobie to zaimponuje kobiecie :D

paula 

Wysłany: 18 Maj 2007, 16:36   

taksowkarze - owszem... dlatego teraz spisuje numery zanim wsiade ... ok, raz moge przyznac komus racje - wiekszosc "pakoli" jest dokladnie taka, jak opisujesz... kasa, bryki i komory. gruby portfel = happy. chociaz nie spotkalam sie jeszcze z oferta pracy za 'przyjazn'. i mam nadzieje, ze sie nie spotkam. ale z drugiej strony, popatrz na starszych ludzi. jak wazna na przyklad jest dla nich rodzina. niech juz sobie beda pazerni, ale trzymaja sie razem.

co do angoli... mam poprostu awersje to wiekszosci... tylko chlansko i sex... ilez mozna?

greg 

Wysłany: 18 Maj 2007, 18:57   

Jest taki jeden szczegolny pakol przez, ktorego nie jeden jeszcze bedzie plakal :/

Jędrulez 

Wysłany: 19 Maj 2007, 10:19   

Widze, ze prowokacja w miare sie udala. Mialem nadzieje, na bardziej burzliwa dysqsje. :]

Czy kalasznikow i wiaderko naboi to jest argument?
- Dobre, przyjacielu?