Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Wysłany: 9 Październik 2007, 17:06 NAUKI PRZYGOTOWUJĄCE DO MAŁŻEŃSTWA I BIERZMOWANIA
Z aktualnych ogłoszeń parafialnych:
NAUKI PRZYGOTOWAWCZE - Od przyszłej niedzieli 14-go października o godz. 18.00 w sali przy kościele głoszone będą nauki przedmałżeńskie. Natomiast w naszym kościele głoszone będą nauki przed bierzmowaniem. Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do udziału.
Niestety, oba przygotowania odbywają sie w tym samym czasie. Przygotowanie do małżeństwa odbywają sie w salce obok kościoła a do bierzmowania w samym kościele. Obie nauki rozpoczynają się jutro (14.10.2007)o 18.00
Napisz do mnie Benek na PRIV kiedy planujesz ślub to spróbuję Ci poradzić które przygotowanie potrzebujesz zrobić w pierwszej kolejności.
Nauki przedmałżeńskie trwają tutaj krótko - przez trzy lub cztery kolejne niedziele. W Reading następna seria będzie zapewne pod koniec stycznia lub jeszcze pewniej w lutym. Trzeba śledzić ogłoszenia parafialne.
No przecież do katolickiego małżeństwa przygotowują się praktykujący katolicy, toż zapewne w kościele słuchają ogłoszeń - prawda?
Do kosciola niestety chodzimy tylko czsam bo niestety ja i moj men pracujemy czasami w niedziele i uwierz nie chce sie po pracy nic.Dziek za informacje ,pozdrawiam.
Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus.
Bylem na spotkaniach przygotowujących (wszystkich) do bierzmowania, ale wyjechałem nie było mnie w UK przez kilka tyg. i nie podszedłem do ostatecznego "egzaminu" moje pytanie jest czy jest jeszcze możliwość podejścia do "egzaminu", i nie orientuje sie Ksiądz czy w okolicy będzie możliwość podejścia do sakramentu bierzmowania (bardzo mi na tym zależy ponieważ data ślubu jest już blisko).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum