Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Wiek: 28 Dołączył: 20 Mar 2007 Posty: 29 Skąd: Kostrzyn nad Odrą
Wysłany: 23 Listopad 2007, 22:13 PAINTBALL TEAM W READING
Witam. Jeżeli jesteście zainteresowani tym sportem to zapraszam do przyłączenia się do nas . Jest nas kilkuosobowa gupa zapaleńców uprawiających odmianę leśną tego sportu , choć i speedem nie pogardzimy. Ja gram od kilku dobrych lat a reszta kolegów dopiero co nabyła markery. Mam kontakt z dość sporą ekipą z londka oraz przyjaciółmi z Nottingham tak więc jest mozliwość gierczenia w większym gronie. Jeżeli jest ktoś w reading kto pykał kiedyś w speeda , gotów jestem zakupić drugą klamkę. Odpowiem na każde pytanie i pomogę w zakupie sprzętu osobom zainteresowanym. Pozdrawiam
_________________ Kto nie ma miedzi , ten w domu siedzi .
bylem raz na www.paintballgames.co.uk w reading i mi sie podobalo.
zima nie jest najlepsza ale jak bedzie troche cieplej to bym sobie pobiegal/czolgal/pelzal i postrzelal.
Imię: Misiek ma malego ;]
Wysłany: 26 Listopad 2007, 11:53
Jak bedzie cieplej, to ja sie tez pisze
Zawsze chcialem sprobowac.
_________________ Na pustyni ujrzalem stwora, bestie naga.
Przykucnal, zarl serce trzymane na dloni.
Spytalem:
- Dobre, przyjacielu?
- Gorzkie ono, gorzkie - odpowiedzial - ale mi smakuje, bo jest gorzkie i to serce moje.
czesc jack!!! chyba wiem kim jestes , zobaczylem na zdjeciach fort sarbinowo!! normalnie bomba!! ja po swietach bym sie pisal , tylko musze nad sprzetem posiedziec i go kupic !! znasz tutaj jakies dobre sklepy , kiedys byl przy london street ! a reszte na ebayu chyba najlepiej , pogadam ze szczypiorem w kostrzynie , to pewnie cos doradzi !! a KAT cos cienko stoi , nie wiem kto tam gra jeszcze ??
_________________ Kobieta Bada Ukochanego Mężczyznę Jak Sędzia Zbrodniarza
Wysłany: 26 Listopad 2007, 21:38
Siemano. KAT się rozpadł po moim wyjeżdzie do anglii Później jeszcze SzczePan wyemigrował, Łacha został ojcem a Kastor zbiera na chate i z całej ekipy chyba tylko Szczypior czasami pyka:) Na szczęście udało mi się zebrać mały team w Reading do którego serdecznie zapraszam wszystkich zainteresowanych. W niedziele byliśmy na małym rozpoznaniu terenu wokoło miasta i znaleźliśmy kilka fajnych miejsc do gierczenia oraz rozegraliśmy kilka szybkich gierek.
spoko spoko !!! narazie to mam temat swiat , ale w styczniu pomysle o sprzecie , to juz nie dlugo !! polecasz jakis konkretny marker w porownaniu do waszych , wiesz zeby nie byl przedpotopowy !!
Wysłany: 2 Grudzień 2007, 09:25
Na początek polecam coś ze stajni Tipamanna np model T98Custom. Jest to klasyczny bezawaryjny marker o prostej budowie i militarnym wyglądzie uznawany pośród paintballistów za kałacha , czyli nie do zajechania. Ogromna ilość upgrade-ów sprawia że można przerobić jego wygląd na każdy znany na świecie karabin.
Oto kilka mozliwości http://www.tacticalmods.com/englers.html
[ Dodano: 2 Grudzień 2007, 09:48 ]
A tutaj dwa filmiki ukazujące różnicę między leśno-militarną odmianą paintballa a odmianą sportową speedball.
Wysłany: 3 Grudzień 2007, 18:36
okokok. Od początku
Zacznę od masek bo to chyba najprostrzy dział:) Dlaczego warto zacząć od maski? Ponieważ marker zawsze można wypożyczyć , czy to na polu , czy też od kolegi który ma ich 5 Przy zakupie maski nalezy zwrócić na szybkę a mianowcie czy jest to szybka termiczna czy też nie . Szybki termiczne prawie wogóle , bądź wogóle nie parują i dzieki temu nie ma dodatkowego stresu związanego z brakiem widoczności . Maski produkowane są w różnych kształtach , kolorach itd . Polecam jakąś tanią maskę z thermal lenses i ot cała filozofia przy zakupie maski
[ Dodano: 3 Grudzień 2007, 21:41 ]
Marker - temat rzeka
Idealnie markery można porównać do samochodów , czyli im droższe , tym lepsze i mają więcej bajerów i elektroniki:)
Decydując się na ten sport , warto kupić jakąś tanią ale dobrą klamkę ze stajni Tipmann-a bądź Kingman-a . Najbardziej popularne klamki dla początkujących to Tipmann98Custom, Tipmann A5 , Kingman Spyder-y . Kiedy będziemy mieli już za sobą kilka leśnych gierek i stwierdzimy że to nie dla nas wtedy odsprzedajemy komplet znajomemu i wracamy do innych nudnych codziennych czynnośći. Ale co będzie jak paintball wciągnie nas do reszty ? A jak w międzyczasie spróbujemy speeda i zapragniemy pokazać swoje umiejętności i wypasiony marker za kilka patyków przed szeroką widownią ? Wtedy wydajemy każde zarobione pieniądze na coraz to lepsze klamki z coraz to lepszymi bajerami , nafaszerowane elektroniką do tego stopnia że stwierdzimy iz domowy komputer nie jest już nam potrzebny
[ Dodano: 3 Grudzień 2007, 21:48 ]
Na co uważać przy zakupie markera . Przede wszystkim nie kupować po okazyjniej cenie kompletów czyli maska+marker+butla i inne jakieś pierdoły w jednym kartonie ładne opakowane READY TO PLAY Zazwyczaj są to tanie podróby hińskiej tandety przeznaczone do sprzedaży w sieciach handlowych takich jak tesco Brak później dostepu do serwisu i części a żywotność sprzętu kilkurazowa.
[ Dodano: 3 Grudzień 2007, 21:57 ]
Sklepy
Z tego co mi wiadomo to jest tylko jeden taki sklep w reading , miejsce dokładnie odpowiada opisowi Barta Proponuję tam się udać i pomacać to i owo przed zakupem sprzętu a nawet skorzystać z nie zawsze słusznej rady sprzedawcy Zaglądam tam czasami owszem celem nabycia amunicji i zatankowania butli ale na zakupy bardziej preferuję aukcje internetowe oraz sklepy online.
Tak a` propos to sprawdzilem dzial markerow na e-bay co.uk i jednym slowem kicha..... musze sprawdzic na allegro jeszcze, cactus znasz jakies aukcje ze sprzet ;em Paintballowym???
Wysłany: 4 Grudzień 2007, 23:13
Z tego co mi wiadomo to tylko w angielskim ebay-u nie można handlować sprzętem pneumatycznym o sile pocisku powyzej iluś tam dżuli Proponuje allegro.pl ebay.com bądź jeden ze sklepów internetowych do których linki zamieściłem gdzieś wyżej. Na allegro można wyrwać dobry marker po okazyjnej cenie dlatego warto przeglądać sklepy online celem porównania cen. Pzdr
Wysłany: 5 Grudzień 2007, 15:46
Niedzwiedz Przytulas bedzie biegal po lesie i udawal naturalna Faune
Spytalem:
- Dobre, przyjacielu?
- Gorzkie ono, gorzkie - odpowiedzial - ale mi smakuje, bo jest gorzkie i to serce moje.
jack a wiesz moze ile trzeba czekac na przesylke ze stanow z tego ebay.com???
[ Dodano: 5 Grudzień 2007, 20:26 ]
just Paintball Reading
Unit 8, Headley Park 10
Headley Road East
Woodley
Berkshire
RG5 4JA
to jest adres sklepu z paintem , ale jeszcze tam nie bylem
Wysłany: 6 Grudzień 2007, 10:30
JackCactus,
Musialby znalezc wlasciwa strone klamki, zeby mnie zfragowac, poza tym nie tak latwo zrobic na mnie monster kill'a
Spytalem:
- Dobre, przyjacielu?
Imię: Bardzo pospolite Pomógł: 3 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Mar 2007 Posty: 347 Skąd: Reading,UK
Wysłany: 6 Grudzień 2007, 16:00
No to mnie zaciekawilo. Kiedy skonczy sie swiateczna goraczka to z checia sie wybiore na strzelanko. Nie bawilem sie w to nigdy ale zawsze mnie fascynowalo.
...Jedynie trzeba nabyc troche sprzetu
_________________ "Nie bedzie żadnych udziwnień, my jesteśmy normalni..."
Wysłany: 7 Grudzień 2007, 18:36
Proponuję zaraz po nowym roku w jeden cieplejszy weekend zrobić pospolite ruszenie i zorganizować jakieś spotkanie na polu paintballowym w reading dla wszystkich którzy nie mają swojego sprzętu a chcieli by się wcielić w szeregi paintballistów
hej , gdy na pierwszym spotkaniu zapalencow bardziel zapalonych odemnie , pozostane jako oserwator z 9 letnim chlopcem, podczas gdy wy bedziecie prowadzic boj?
obiecuje ze w czasie gry bedziemy grzeczni chyba
dzisiaj zrobilem pierwsze podejscie do sklepu z paitballem tuz obok London street , wracajac z pracy , w strugach deszczu ,i co sie okazalo "sorry we closed" !!
I jak tu zyc