Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Wysłany: 2 Czerwiec 2008, 20:11 Gdzie na studia w Reading
Chcialabym ropoczac studia w Reading ale niestety za bardzo sie nie orjentuje w ofertach szkół. Jesli bedziecie cos wiedziec dajcie znac. Z gory dzieki
oferty sa bardzo jasne- powiedz lepiej co Cie interesuje to my powiemy co jest. bedzie to znacznie lepsze niz wypisywac po kolei wszystkie kierunki.
jesli pytasz o renome to University of Reading ma znacznie lepsza opinie niz TVU wiec..jesli zalezy Ci na jakosc a nie tylko na papierku to wiesz...chociaz, fotografia na TVU jest jedna z najlepszych na Wyspach!
_________________ "What is good? - everything augments the feeling of power, the will to power, power itself, in man. What is evil? - whatever springs from weakness. What is happiness? - the feeling that power increases - that resistance is overcome." - The Antichrist
Hej...popieram pomysl przedmowcy, jako aktualna studentka TVU sluze rada i pomoca, jesli okrelslisz co Cie interesuje mysle ze moglabym pomoc;D A strona tvu to www.tvu.ac.uk. Pozdrawiam
_________________ "What is good? - everything augments the feeling of power, the will to power, power itself, in man. What is evil? - whatever springs from weakness. What is happiness? - the feeling that power increases - that resistance is overcome." - The Antichrist
Interesuje mnie psychologia i jezyki. Ale pracuje i chcialabym studiowac zaocznie. Anulkaaa to numer mojego gg 8957901 jak znajdziesz czas moze napiszesz co studiujesz i ogolnie jak tam jest.
Anulkaaa to numer mojego gg 8957901 jak znajdziesz czas moze napiszesz co studiujesz i ogolnie jak tam jest.
a ja to co? znowu ulewany?
hihihi...kazdy gdzies chcialby przynalezec nie prawda ??:D:D
Imię: Misiek ma malego ;]
Wysłany: 2 Lipiec 2008, 16:14
O ile wiem, to sie nie nazywa studia i tu masz do wyboru pare rzeczy: aat, acca, cima itd. Uczyc sie mozesz prywatnie np bpp, albo publicznie tvu, uni of reading.
Kurs, to gotowania
_________________ Na pustyni ujrzalem stwora, bestie naga.
Przykucnal, zarl serce trzymane na dloni.
Spytalem:
- Dobre, przyjacielu?
- Gorzkie ono, gorzkie - odpowiedzial - ale mi smakuje, bo jest gorzkie i to serce moje.
Imię: Misiek ma malego ;]
Wysłany: 3 Lipiec 2008, 12:07
W takim razie powiedz mi, co Ty rozumiesz pod pojeciem kursu ksiegowosci.
Jak dla mnie pod pojeciem kursu kryc sie moze namiastka czegos. Ksiegowosc natomiast to integralna czesc funkcjonalna procesow finansowych danego przedsiebiorstwa, cos o wiele szerszego. To tak, jakby powiedziec: kurs marketingu, kurs zarzadzania, kurs produkcji, kurs logistyki.
http://www.tvu.ac.uk/file...n_jewellery.pdf tu masz przykladowo wybrane kursy, np book keeping, accounting, payroll, ktore zajmuja sie danym dzialem ksiegowosci. Natomiast jezeli chcesz sie w to powaznie wciagnac i nazwac rzecz po imieniu, to polecam konkretne studia.
_________________ Na pustyni ujrzalem stwora, bestie naga.
Przykucnal, zarl serce trzymane na dloni.
Spytalem:
- Dobre, przyjacielu?
- Gorzkie ono, gorzkie - odpowiedzial - ale mi smakuje, bo jest gorzkie i to serce moje.
Wysłany: 6 Wrzesień 2008, 12:30
Nie mozna Lucyfer porownywac Uniwersytetu Reading z TVU, poniewaz opieraja sie na zupelnie innych kierunkach. Na Reading na bank nie znajdziesz kierunkow graficznych, fotografiki, itp. - za to na TVU owszem. Wiem z wlasnego doswiadczenia.
To tak, jakby powiedziec: kurs marketingu, kurs zarzadzania, kurs produkcji, kurs logistyki.
A to dobre, można tak mówić? To księgowosć ma jakie przywileje i nie może być kursem? Jeżeli tu na TVU oferują "namiastkę" to czemu nie nazwać jej kursem księgowosci.
Wg mnie to czy kurs można nazwać studiami, zależy od długosci trwania, tudzież poziomu nauczania i możliwosci uzyskania tytułu.
Chociaż z drugiej strony po angielsku "course" nie uwłacza studiom.
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 14 Maj 2007 Posty: 14 Skąd: Reading/Lodz
Wysłany: 23 Wrzesień 2008, 11:42
Warto tez sie zastanowic nad studiami/kursem w Londynie.
Szkola skonczona w Londynie bedzie lepiej wyglac w przyszlosci w papierach niz ta w Reading. Oczywiscie dojazdy kosztuja troche, ale jesli ktos ma mozliwosc, to warto rozwazyc.
To zalezy jaka szkola, jaki kierunek, itd. Sam londynski adres nie daje dyplomowi renomy. W ostatnim Sunday Times byl dodatek o uniwersytetach ze wszelkimi mozliwymi rankingami - warto poczytac, jezeli ktos jest naprawde zainteresowany studiami. Moim zdaniem szkoda inwestowac czas i pieniadze w byle jaki kurs na byle jakiej uczelni.
Swego czasu rozmawialam z pewnym profesorem z NHSu na temat rekrutacji, to znaczy kryteriow zapraszania na rozmowe kwalifikacyjna, jesli na jedno ogloszenie dostaja srednio 100-120 aplikacji. On powiedzial: "Po pierwsze first class degree - kto nie ma, odpada. Po drugie - z jakiego uniwerku. Jezeli nie z czolowki, czyli Oxford, Cambridge, ICL, Bristol, Warwick, Nottingham, etc. - odpadaja. Dopiero potem doswiadczenie, itp." Ta rozmowa tak mi zapadla w pamiec, ze kiedy w zeszlym roku aplikowalam na studia, najpierw przejrzalam rankingi.. I oto jestem na University of Reading - najlepszy pod wzgledem kierunku, ktory bede studiowac:)
Wiecej info na gg. Pozdrawiam
otoz, jak sama zauwazylas, ogolne rankingi nie maja odzwierciedlenia w zyciu, poniewaz o ile dobrze pamietam to reading uni jest na 30 miejscu- jesli wybiera sie univerek powinno sie patrzec na odpowidni kierunek. inny przyklad- TVU, teoretycznie gdzies na samym koncu sie znajduje, jednak fotografia jest na bardzo wysokim poziomie.
ale tego nie zauwazy Marian ani Czesio, tylko Twoj dobrze- zorientowany przyszly pracodawca, ktory na bank bedzie prosil Cie o program nauczania jaki mialas i Twoje oceny
Dokladnie, lucyfer, nic dodac nic ujac.
Ogolny ranking tez wazny, ale ranking danego kierunku/wydzialu najwazniejszy - to on bedzie sie liczyl dla przyszlego pracodawcy najbardziej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum