Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Wysłany: 8 Maj 2007, 10:12 W. Brytania: Polacy nie starają się o odszkodowania
Polscy pracownicy w Wielkiej Brytanii boją się egzekwować swoje prawa, a gdy ponoszą szkodę w wypadkach przy pracy nie starają się o odszkodowanie – informuje "Goniec Polski".
- Pracodawców obowiązują rygorystyczne przepisy regulujące zdrowie i bezpieczeństwo pracowników, szczególnie w takich miejscach jak restauracje, budowy czy fabryki gdzie znajduje się dużo ciężkiej aparatury – mówi Adrien Fawden z Simpson Miller, firmy prawniczej specjalizującej się w Odszkodowaniach Powypadkowych i Prawie Pracy.
Simpson Miller jest jedną z pierwszych firm brytyjskich świadczących usługi prawne po polsku.
- Zdajemy sobie sprawę, że wielu Polaków przyjeżdżających do Anglii w razie wypadku nie zna swoich praw. Powinni oni niezwłocznie skorzystać z naszej infolinii - mówi Fawden.
Pomoc można uzyskać pod bezpłatnym numerem 0800 634 1630
Imię: Misiek ma malego ;]
Wysłany: 9 Maj 2007, 14:45
chodzilo ci moze o zrekompensowac ?
Czesio glodny..
_________________ Na pustyni ujrzalem stwora, bestie naga.
Przykucnal, zarl serce trzymane na dloni.
Spytalem:
- Dobre, przyjacielu?
- Gorzkie ono, gorzkie - odpowiedzial - ale mi smakuje, bo jest gorzkie i to serce moje.
Wysłany: 9 Maj 2007, 14:52
Ban dopiero, jak Przytupasa w postach przegonisz
Spytalem:
- Dobre, przyjacielu?
- Gorzkie ono, gorzkie - odpowiedzial - ale mi smakuje, bo jest gorzkie i to serce moje.
Wysłany: 9 Maj 2007, 14:54
Remedium mamy i sie bana nie strachamy.
Czesio chce do domu..
Spytalem:
- Dobre, przyjacielu?
Wysłany: 10 Maj 2007, 10:19
A co Ci sie stauo ?
Spytalem:
- Dobre, przyjacielu?
Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 19 Mar 2007 Posty: 581 Skąd: Kraków
Wysłany: 10 Maj 2007, 21:42
Jędrulez napisał/a:
A co Ci sie stauo ?
zablokowali mi karte gdy pojechalem do polski bo w banku mysleli ze mi ja jakis polak ukradl!!!
nie mialem dostepu do konta przez caly okres pobytu w polsce!!!
przed zablokowaniem kart powinni najpierw zadzwonic do mnie i upewnic sie czy rzeczywiscie ja skradziono - numer komory jest w moim oddziale banku - nie zrobili tego wiec teraz zadam rekompensaty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum