Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Strona Główna
 Portal  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album  Chat  Download

Poprzedni temat :: Następny temat
Szukam fajnych miejsc w UK.
Autor Wiadomość
katepl2005 

Wysłany: 5 Lipiec 2007, 09:45   Szukam fajnych miejsc w UK.

Przyjezdza rodzinka i chcemy gdzies jechac. Na plaze, jakies wedrowki, zwiedzanie itp. Bornemount odpada bo juz go znam, Londyn tez. Macie jakis ciekawe pomysly? Dodam ze sa dorosli :hah: i dzieciaczki.
Aha; dodam ze nie usmiecha mi sie placic za wstep :cool: 8 osob to troche duzo :roll:
Nie zebym sie sępiła, ale pieniazkow u mie nie za duzo.
Aha; Jesli ktos chce zeby mu cos przywiesc z Polski, niech da znac. Papierosy i alkohol nie wchodza w gre. :shock: Okolice małopolski. Moja rodzinka przyjezda busem , wiec maja cala pake wolna. No moze nie cala :hihi: Przeciej moja rodzinka tez musi cos jesc.

kuh 

Wysłany: 5 Lipiec 2007, 09:51   

Ostatnio 6 dni spedzilem jezdzac po Szkocji - polecam Isle of Skye ;-)
Jezeli blizej, pozwiedzajcie Walie :)

katepl2005 

Wysłany: 5 Lipiec 2007, 09:59   Dzieki

Bylam w Walii 2 razy i faktycznie jest naprawde piekna. Z checia jeszcze raz sie wybiore. Thx. :)

ankadz 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 5 Lipiec 2007, 13:49   

Polecam Salisbury - jakies 60 mil od Reading. Bardzo fajne miasteczko. Przepiekna katedra w ktorej przechowywany jest orginal Magna Carta - jak ktos sie interesuje historia to napewno bedzie zachwycony. Z tego co pamietam to zwiedzanie jest za 'co laska'.
http://www.salisburycathedral.org.uk/visitor.php

Kolo Salisbury jest Stonehange i Old Sarum ale tam juz trzeba placic.

katepl2005 

Wysłany: 5 Lipiec 2007, 18:53   Wielkie dzieki

Faktycznie interesuje sie historia. Bardzo lubie zwiedzac zamki, koscoly oraz inne wiekowe budowle.

Szia 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 5 Lipiec 2007, 19:56   

Jesli interesujesz sie historia to moze zaciekawi Cie White Horse w Kingston Lisle (za Wantage). Obiekt sprzed naszej ery, moze nie zapierajacy dech w piersiach ale zapewne ciekawy. Jest niedaleko i do tego roztaczaja sie tam piekne widoki. A za wstep sie nie placi. Coz to takiego? Zdjecie mozna zonaczyc na http://www.mysteriousbrit.../uffington.html
Poza tym cala te strone polecam do wyszukiwania ciekawych miejsc.

A pamietasz o Stone Henge? Mnie wprawdzie troche rozczarowalo, ale to w koncu jedna z najwiekszych swiatowych atrakcji turystycznych, wiec skoro rodzina przyjezdza zwiedzac Anglie, moze warto tam wpasc. Jesli nie chcecie placic, to zza siatki zobaczycie mniej wiecej tyle samo co po kupieniu biletow.

Kolejna atrakcja, tym razem przyrodnicza, to klify. Z 3 rzeczy, ktore Ci tu polecam podobaly mi sie najbardziej. Naprawde piekne widoki. Ja bylam w okolicach East Borne i Seaford - na przyladku. Dla amatorow spacerow jest tam wytyczona sciezka turystyczna. Lepiej zabrac dobre buty - moze byc bloto, a czesciowo idzie sie po kamienistej plazy. Tam tez sie nie placi :)

powers 

Wysłany: 6 Lipiec 2007, 22:07   

Polecam Windsor......wstęp na zamek co prawda nieco kosztuje , ale warto........spędziłem tam ostatnio 4 godziny i było mi mało......

---------------------
GG:477286

Kaja 

Wysłany: 6 Lipiec 2007, 22:28   

Na temat zamku w Windsor zdania sa podzielone....Ale mysle, ze miasteczko swietnie nadaje sie na rodzinna wyprawe. Mozna sie wybrac na spacer od zamku do takiego wzgorza na ktorym jest pomnik ktoregos krola. Miedzy zamkiem a pomnikiem jest ogromny przepiekny park po ktory biegaja jelenie, mozna tez urzadzic sobie tam piknik na trawce.
Z Windsor na piechote mozna sie wybrac do Eton gdzie miesci sie przeslawna krolewska uczelnia.
Pozdrawiam :)

katepl2005 

Wysłany: 7 Lipiec 2007, 09:05   

Na Windsor to mam juz "chęć" od dluzszego czasu. Problem z wejsciem rozwiazalam w ten sposob, ze pojedziemy tam tylko z mezem. Jeszcze przed wizta rodzinki. A jak przyjada dzieciaczki i rodzinka wowczas zwiedza zamek od strony zewnetrznej :hihi: .

Odpowiedz do tematu