Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Ostatnio mnoza sie w brytyjskiej prasie podejzenia, jakoby Polacy zjadali labedzie, ktore w Anglii sa pod ochrona i ktore tradycyjnie naleza do krolowej. I specjalnie w to nie wierze. Nie mamy w Polsce w menu labedziny, chyba ze nie znam naszej narodowej kuchni, wiec raczej uwazam to za kolejna sensacje na miare The Sun lub rownie "poczytnego" Daily Mail. Latwiej przychodzi mi wiara, ze lapiemy rybki i miast je wypuszczac z powrotem po sfotografowaniu my je niecnie zjadamy. Ostatnio artykul na ten temat ukazal sie w Reading Post .
Otoz: Anglicy uwazaja, ze ryby sa ze supermaketu to samo tyczy sie grzybow. Kapia sie jedynie w wannie lub pod prysznicem tudziez w basenach i wszelkie jeziora, stawy, rzeki jak i inne akweny wodne sa tylko po to aby byla w nich woda, ptactwo i roslinnosc. A paletajac sie po lesie w poszukiwaniu grzybow mozna zostac posadzonym o szukanie grzybow halucynogennych.
Ja wiem ze to jest niedorzecznosc ale jestesmy w ich kraju i jesli oni maja takie zwyczaje to powinnismy to respektowac.
Thank you for your co-operation
_________________ "Nie bedzie żadnych udziwnień, my jesteśmy normalni..."
Wiek: 26 Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 134 Skąd: colchester
Wysłany: 22 Sierpień 2007, 17:10
anglia to rzeczywiscie dziwny kraj, ale z tymi grzybami to juz przesadzili , nie wspominajac o wyglodzonych polakach zajadajacych krolewskie labedzie,
kiedys sie zastanawialem skad kolesie z Monthy Python's Flying Circus brali tyle zabawnych pomyslow ale wystarczy tu pozyc troche zeby zrozumiec ze oni tylko opisywali codzienne zycie w angli
_________________ Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum