Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Strona Główna
 Portal  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album  Chat  Download
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Ogloszenia mieszkan - a moze by tak...
Autor Wiadomość
Misiek Przytulas 

Imię: Emil
Wysłany: 3 Maj 2007, 16:15   Ogloszenia mieszkan - a moze by tak...

Sluchajcie jest duzo osob szukajacych mieszkania, czy pokoju, sam bym sie chetnie przeniosl do jakiegos flata i zobaczyl jak to jest bez wspolokatorow :) , z tym ze znalezc cos ciekawego ciezko, albo generalnie niektorzy nie wiedza nawet gdzie szukac (jak ja). Moze by sie tak popytac swoich Landlordow czy nie maja czegos do wynajecia i wrzucic to w ogloszenia. Powiedzmy, ze mieszkacie u nich, wynajmujecie od nich mieszkania czy domy, wiecie czy warto czy nie. Dodatkowo mozna by zrobic jakas "czarna liste" u kogo nie warto mieszkania szukac, wynajmowac i w ogole z nim dyskutowac, oczywiscie mile widziane powody.

Hint 1: Uganiając się za kobietami można stracić kupę forsy, ale jeszcze nikt nie stracił kobiety uganiając się za forsą.

Hint 2: Rozwiązanie problemu głodu i bezrobocia: głodni zjedzą bezrobotnych.

E-mail: admin@reading.net.pl | GG: 181 535 | Mobile: 07902 738 879

gRRaFFit 

Wysłany: 3 Maj 2007, 16:27   

ze mna nie warto mieszkac, poniewaz chrapie

greg 

Wysłany: 4 Maj 2007, 00:01   

Ja szukałem mieszkania z http://www.rightmove.co.uk/renting.rsp?nol=h2
wpisujesz co cie interesuje i masz wybór praktycznie z każdej agencji np w Readingu.

Medyk 

Wysłany: 4 Maj 2007, 09:42   

ja nie polecam szukania przez agencj, jesli ktos jest nowy w miescie, muszisz spelnic mnowstwo wymagan, pochwalic sie referencjami od osob u ktorych sie poprzednio mieszkalo, do tego zawsze depozytu zadaja, etc....

greg 

Wysłany: 4 Maj 2007, 10:09   

Misiek już nie jest nowy w miescie :]

Medyk 

Wysłany: 4 Maj 2007, 10:14   

greg napisał/a:
Misiek już nie jest nowy w miescie

a od jakiego momentu ktos sie staje nienowym w miescie?

greg 

Wysłany: 4 Maj 2007, 10:21   

M już jakieś referencie i chyba stac go na depozyt więc stary Readingowiec z niego już jest.

Medyk 

Wysłany: 4 Maj 2007, 10:30   

ja przestalem szukac mieszkania, znalezc cokolwiek fajnegociezko, a w przyszlosci i tak czekam mnie przeprowadzka do londynu.

greg 

Wysłany: 4 Maj 2007, 11:11   

Pisałeś gdzieś juz nie pamietam, że masz na tyle pieniędzy że mógłbys sie nawet nimi podzielić, jak tak to możesz znaleść nie tylko coś fajnego ale bardzo fajnego i bardzo łatwo.

Medyk 

Wysłany: 4 Maj 2007, 11:29   

greg napisał/a:
Pisałeś gdzieś juz nie pamietam, że masz na tyle pieniędzy że mógłbys sie nawet nimi podzielić, jak tak to możesz znaleść nie tylko coś fajnego ale bardzo fajnego i bardzo łatwo.

tylko po co jak niedlugo przenosze sie do pracy w szpitalu w londynie?

a tu dzie mieszkam mam blisko do obecnej pracy :/

sealpup 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 4 Maj 2007, 17:23   

Temat mieszkan to temat rzeka. Faktycznie trudno znalezc cos dobrego. My odkad tu jestesmy wynajmnowalismy przez agencje. Najpierw od City Estates (na Whitley Road) kolejno pokoj, studio, one bed flat. Powiem tak, sa ok, ZAWSZE zwracaja depozyty, nie czepiaja sie jak sie ciut pozniej zaplaci. Jest tez jednak druga strona medalu: na wszelkie naprawy czeka sie BARDZO dlugo. Glupia spluczke do kibla naprawiali 4 miesiace, a bojler raz 2 miesiace, raz 3 tygodnie (zima, myslalam, ze mnie krew zaleje, ale wywalczylam odszkodowanie!). Sumujac, maja przyzwoite mieszkania, za przyzwoita cene, polecam ludzia o mocnych nerwach.
Teraz wynajmujemy 2 bed house przez John Mortimer. Nie widzialam innych ich domow, ale nasz jest calkiem przyzwoity za przyzwoita cene. Szybcy w naprawach, trzeba miec jednak referencje od poprzedniego landlorda i faksuja formularz o referencje takze do pracy.
Znam tez troche Atlantis, bo moja firma zaklada podlogi w ich mieszkaniach. Maja dosc ladne flaty, ceny chyba tez w sumie niezle. Niestety probowalam sobie od nich wynajac cos po firmowej znajomosci, ale wystawili mnie raz do wiatru i dalam sobie z nimi spokoj.
Slyszalam natomiast duzo niepochlebnych opinii na temat Eurolink, ze na naprawy czeka sie wiecznosc i ze nie oddaja depozytu.
Mam nadzieje, ze komus to sie przysa, bo napisalam sie okrutnie. :)

kuh 

Wysłany: 4 Maj 2007, 18:23   

sealpup napisał/a:

Slyszalam natomiast duzo niepochlebnych opinii na temat Eurolink, ze na naprawy czeka sie wiecznosc i ze nie oddaja depozytu.
Mam nadzieje, ze komus to sie przysa, bo napisalam sie okrutnie. :)

Na samym poczatku wynajmowalem mieszkanie od Eurolink, z zastrzezeniem, ze depozyt bedzie przechowywany u Landlorda. Po pol roku dogadalismy sie z Landlordem i podpisalismy umowe bez posrednictwa tej agencji, depozyt wciaz trzymam u Landlorda.

A tak swoja droga, http://fakty.interia.pl/f...cie,905297,2943

;-)

greg 

Wysłany: 4 Maj 2007, 18:27   

Ja miałem do czynienia z trzema agencjami pierwsza to haart nie było problemów, wszystko naprawy na czas depozyt w całosci do odbioru.
Druga był vanderpump beznadzieja od samego początku nie mozna się było doprosić niczego i sępy kałcie zabrali w 90% - nie polecam...
Teraz mam z Atlantis w sumie od niedawna procedury trwały 2 dni mieszkanie super calutkie odnowione a jak będzie dalej to zycie pokaże

Medyk 

Wysłany: 5 Maj 2007, 16:01   

moja kolezanka z pracy - angielka chce wynajac komus pokoj na pare miesiecy....

ale dokladne ogloszenie rzuce w temacie wynajme pokoj

adas 

Wysłany: 6 Maj 2007, 22:58   

hej,

Macie jakies info o Parkers?
Wynajmuje od nich juz dosc dlugo i tak sie zastanawiam jak to bedzie gdy sie wyprowadze.
Generalnie wynajmowalem na telefon, maila i faxa z zagranicy. Kaucje placilem miedzynarodowym przelewem i nie robili problemow. Pierwszy raz ich na oczy widzialem jak odbieralem klucze. Tyle moge powiedziec ale nie wiem jak jest przy oddawaniu mieszkania.

MissGoGetter 

Wysłany: 7 Maj 2007, 21:23   

Fajny temat. Ja 23 wylatuje do Reading , przez pierwszy tydzien będe mieszkac u brata ,ale pozniej chce coś wynajac sama / z kimś. Blizej pracy ,bo nie usmiecha mi sie ,jezdzic do pracy pociagiem [ fakt ,faktem jest to tylko 8 minut ,ale zawsze jednak jest ].Plus 30 minut spacerku.

Jędrulez 

Imię: Misiek ma malego ;]
Wysłany: 8 Maj 2007, 12:30   

Co bedziesz robic?
- Dobre, przyjacielu?
- Gorzkie ono, gorzkie - odpowiedzial - ale mi smakuje, bo jest gorzkie i to serce moje.

Medyk 

Wysłany: 9 Maj 2007, 14:23   

MissGoGetter napisał/a:
Fajny temat. Ja 23 wylatuje do Reading , przez pierwszy tydzien będe mieszkac u brata ,ale pozniej chce coś wynajac sama / z kimś. Blizej pracy ,bo nie usmiecha mi sie ,jezdzic do pracy pociagiem [ fakt ,faktem jest to tylko 8 minut ,ale zawsze jednak jest ].Plus 30 minut spacerku.

ja moge popytac u mnie w pracy o mnieszkanie, ale najpierw zacznijmy od odpowiedzi na pytanie:

umiesz gotowac???

MissGoGetter 

Wysłany: 11 Czerwiec 2007, 12:11   

Heeeeeeeeeeeeeeeej.

Szukam pokoju.Gdzies tak od 200 do 300 fciakow za miesiac.W sumie jak najszybcej.Ja pracuje w Wokefield w barze , poki co jak pisalam mieszkam z bratem ale chcialabym juz miec cos swojego :)

ankadz 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 11 Czerwiec 2007, 17:01   

Hej,

Ja wczesniej wynajmowalam mieszkanie przez Davis Tate. Sa troche drodzy ale ogolnie bylismy zadowoleni. Naprawy zalawiane sa szybko i z depozytem tez nie bylo problemu.

Teraz wynajmujemy prywatnie. Ogloszenie znalezione w Reading Post albo w Kronice. Jest o wiele taniej i mieszkanie duzo fajniejsze. Landlord chcial tylko miesieczy depozyt (w agencji 1.5 miesiaca) i referencje od poprzedniego landlorda (agencja chciala referencje z banku i od pracodawcy za co pobierali oplate w wysokosci £25 na osobe, pozatym musielismy placic za check in and check out).

Landlord troche sie ociaga z naprawami jak to ciapaty. Ale nie mozemy narzekac.

Odpowiedz do tematu