Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
witam wszystkich na forum.pewnie wiekszocs z was juz sie przekonalo do angielskiej sluzby zdrowia, jest do du... . moze ktos z was wie o lekarzu dla dzieci w reading?
Imię: Emil Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 27 Sty 2007 Posty: 2241 Skąd: Łódź / Reading
Wysłany: 8 Maj 2007, 11:15
Tomku niestety nie znam zadnego lekarza, no chyba ze nasza forumowa pielegniarka "Medyk" . Chcialem jednak napisac kilka uwag, nastepnym razem jak piszesz posta to staraj sie go umiescic w "czatowisku", bo tego zamiesciles w "kupie/sprzedam telefon" , to tak na przyszlosc ... W razie jakichs problemow w poruszaniu sie na forum moze pytac mnie, Semika lub innych ktorzy maja juz spora ilosc postow...
_________________ Ciężko jest być zajebistym, no ale ktoś musi ...
Szacuneczek, Administrator!
Hint 1: Uganiając się za kobietami można stracić kupę forsy, ale jeszcze nikt nie stracił kobiety uganiając się za forsą.
Hint 2: Rozwiązanie problemu głodu i bezrobocia: głodni zjedzą bezrobotnych.
Imię: Emil Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 27 Sty 2007 Posty: 2241 Skąd: Łódź / Reading
Wysłany: 8 Maj 2007, 12:23
no moze, ale tam sa ogloszenia Kupie / Sprzedam a nie szukam telefonu , spoko no nie wazne, dobry temat, moze ktos zna to niech zapoda, skorzystaja wszyscy.
Hint 1: Uganiając się za kobietami można stracić kupę forsy, ale jeszcze nikt nie stracił kobiety uganiając się za forsą.
a ja znam takiego, w przychodni do ktorej my chodzimy sami i z dzieciakami rowniez.jest bardzo miły i zna sie na rzeczy.niejeden polski lekarz mogłby sie od niego duzo nauczyc....ale nie mozesz sie umowic do niego na wizyte (chyba ze mieszkasz na tej ul co ja) kazda przychodnia ma swoj okreslony rejon wiec???????????
[ Dodano: 9 Maj 2007, 17:21 ]
no i wszystkie leki zadarmo
Imię: Misiek ma malego ;]
Wysłany: 10 Maj 2007, 10:15
Ptysiek: To moze wprowadzimy sie do Ciebie na pare dni?
My czekamy az sie Medyk obroni i otworzy nam Polska Przychodnie a do tego czasu postanowilismy nie chorowac
_________________ Na pustyni ujrzalem stwora, bestie naga.
Przykucnal, zarl serce trzymane na dloni.
Spytalem:
- Dobre, przyjacielu?
- Gorzkie ono, gorzkie - odpowiedzial - ale mi smakuje, bo jest gorzkie i to serce moje.
a jednak nie chodziło o polskiego lekarza,wierzycie w jakies głupie stereotypy:ze niby polski to lepszy?nasi lekarze nie dorastaja tutejszym do piet!!!!
\
Wysłany: 10 Maj 2007, 14:46
seMi - Napisz cos o niej, albo wprowadzamy sie do Ciebie
ptysiek76 - Dobre, bo polskie, nie obrazaj naszej Dr Piguly
A jak chcesz o lekarzach poczytac, to czytaj:
Cytat:
2 lata temu niebacznie sie przeziebilem. Niby to bylo przeziebienie, niby cos inszego. Jak zwykle postanowilem, ze na to nie ma rady i jakos to zniose. Kaszlalo mnie, niczym kaszlaka (polski fiat 126p) i przejsc nie chcialo. Najgorsze, ze przez noc spac nie moglem. Po jakis 2tyg stwierdzilem, ze dosc tego i trzeba zasiegnac porady specjalisty. Udalem sie najpierw do szpitala, bo jeszcze swiezy bylem i nigdzie nie zarejestrowany. Mila pielegniarka mnie zbadala i wydawal wyrok - antybiotyk. Szczesliwy przez 2 tygodnie wcinalem tego odwitaminiacza. Po 2ch tyg jak mnie dusilo, kaszlalo, kichalo itp tak nie przeszlo. Wiedziony instynktem postanowilem zapisac sie do przychodni, tzw GP o ile mnie pamiec nie myli. Uczyniwszy to spotkalem sie z miejscowym szamanem oczywiscie rodem z arabii. Po konsultacji i zbadaniu mojej osoby, zapadl kolejny wyrok. To nie bakterie! To wirusy! Dostalem kolejne porcje lekow i instrukcje leczenia. Po 2ch tyg moj stan sie nie zmienil. Wqr**** postanowilem, ze wiecej tu do lekarza nie pojde. Po jakims czasie dolegliwosc sama przeszla... a moze nie?
Spytalem:
- Dobre, przyjacielu?
- Gorzkie ono, gorzkie - odpowiedzial - ale mi smakuje, bo jest gorzkie i to serce moje.
pysiek czy tam ptysiek
napisz wiecej o tym problemie
nie mozesz generalizowac, ze angielski to lepszy a polski to gorszy
jakis polski lekarz Cie skrzywdzil?
Wysłany: 10 Maj 2007, 15:02
Medyk ?
Wyjadl pol lodowki ?
Spytalem:
- Dobre, przyjacielu?
Wysłany: 10 Maj 2007, 15:34
jej ?
Spytalem:
- Dobre, przyjacielu?
Wysłany: 10 Maj 2007, 15:41
miriam ?
Spytalem:
- Dobre, przyjacielu?
Wysłany: 10 Maj 2007, 15:50
do jutra
Spytalem:
- Dobre, przyjacielu?
Wysłany: 10 Maj 2007, 17:00
ptysiek76 napisał/a:
a jednak nie chodziło o polskiego lekarza,wierzycie w jakies głupie stereotypy:ze niby polski to lepszy?nasi lekarze nie dorastaja tutejszym do piet!!!!
Ja tam mocno wierze w to ze polski lekarz moglby byc lepszy, a kolejna sprawa niektorym byloby sie o wiele latwiej dogadac, przeciez niektorzy Polacy praktycznie w ogole nie mowia po angielsku. Poza tym nie mialem okazji sie wybrac do tutejszego znachora, jednak sie nasluchalem i swoje wiem. Tutaj moge podac za przyklad moja wspolokatorke, ktoregos dnia kaszla niesamowicie i wkoncu postanowila isc do lekarza po chyba 2 tygodniach prob samodzielnego leczenia, az biduli wspolczolem i balem sie tylko zebym sie nie zarazil, taki kaszel miala. Co jej przepisal? Wszyscy wiedza... (VIPa nikt za to nie dostanie ...)
Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 19 Mar 2007 Posty: 581 Skąd: Kraków
Wysłany: 10 Maj 2007, 22:21
ptysiek76 napisał/a:
ptysiek chyba jeszcze nigdy powaznie nie zachorowal, dlatego tak mowi!
jak bedzie naprawde chory i dostanie tylko paracetamol to pojdzie po rozum do glowy.
ciekawe co powie na temat szpitala w reading ... ( w moich kregach mowi sie ze to jeden z najgorszych)
Wiek: 28 Dołączył: 13 Mar 2007 Posty: 319 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 11 Maj 2007, 00:01
Nikt nie mowi ze polski lekarz byl by zly, tak jak misiek napisal, ze tym, ktorzy z angielskim kuleja napewno by bylo latwo, ale z drugiej strony jak by byl np jeden i w dodatku nie za bardzo tego tam tego bo jest takich mnustwo jak w kazdym kraju to wtedy teoria lepszy bo polski poszla by na psy...
Wysłany: 11 Maj 2007, 02:29
pierwszy lekarzem reading bedzie pewnie Medyk,ale mozesz skorzystac z uslug doktorkow w londynie:POLSKA PRYWATNA PRZYCHODNIA LEKARSKA(pracuja tam ginekolog,PEDIATRA i internista).nie sugeruj sie,ze prywatna ceny sa naprawde przystepne .sprawdz na stronie www.polskaprzychodnia.co.uklub zadzwon 077 46 62 31 02 i 078 52 69 44 10
Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 19 Mar 2007 Posty: 581 Skąd: Kraków
Wysłany: 11 Maj 2007, 06:25
Tola napisał/a:
pierwszy lekarzem reading bedzie pewnie Medyk,ale mozesz skorzystac z uslug doktorkow w londynie:POLSKA PRYWATNA PRZYCHODNIA LEKARSKA(pracuja tam ginekolog,PEDIATRA i internista).nie sugeruj sie,ze prywatna ceny sa naprawde przystepne .sprawdz na stronie www.polskaprzychodnia.co.uklub zadzwon 077 46 62 31 02 i 078 52 69 44 10
kaprikonka mowila mi ze ginekolog w tej przychodni bierze za wizyte kontrolna 70 funtow
Wiem bylem tam z zonka i jak dobrze pamietam to wlasnie tyle MNIE (nie mylic z Nia:) przykasowal za wizyte, ale ogolnie bardzo mily czlowiek tak wiec polecam jego uslugi(cokolwiek by to nie znaczylo )