Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Strona Główna
 Portal  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album  Chat  Download
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
kredyt
Autor Wiadomość
marek 

Wysłany: 24 Kwiecień 2007, 22:27   kredyt

Witam ,interesuje mnie taka sprawa jak zaciągniecie kredytu na sumę ok.3000f w banku gdzie mam konto od ok. 4miesiecy.Konto mam wspólne z żoną ,nasze dochody to ok. 500f tygodniowo jak myślicie byłby problem z kredytem ,czy ktoś z was brał już taki mały kredyt i jakie były przeszkody a może ich nie było?

sealpup 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 25 Kwiecień 2007, 05:44   

Zalezy jaka masz/macie histore kredytowa, jak dlugo macie konto (a widze, ze raczej niedlugo), jak dlugo mieszkacie pod danym adresem... No i jeszcze od widzi mi sie banku. Takze na dwoje babka wrozyla, po prostu idz i spytaj. Nam dac nie chcieli, mimo ze maz mial konto duzo dluzej od Was. Moze dlatego, ze nie mielismy go razem i nie widzieli moich dochodow. Jesli jestes tu od 4 miesiecy to chyba szanse sa niewielkie, jesli dluzej moze warto sprawdzic swoja historie kredytowa na www.experian.co.uk
Acha, z tego co pamietam bank raczej nie podaje uzasadnienia. Po prostu nie bo nie. Ja dwa razy aplikowalam o karte kredytowa w banku gdzie mam konto od 3 lat i nie chcieli dac. Po czym przez przypadek dowiedzialam sie, ze moje konto jest oszczednosciowe i potrzebuje biezace... Takze te banki to panstwo w panstwie. Powodzenia.

seMi 

Wysłany: 25 Kwiecień 2007, 08:28   

No ja kilka dni temu uzyskalem pozyczke 8000GPB.Konto w banku posiadam od okolo 3 lat (Halifax).Moja historia kredytowa wiaze sie tylko ze splata TV LCD i kamery(przy czym wszystko splacone w terminie).Posiadam 4 konta ;) , ale i tak nie pytalem sie o pozyczke z mojego banku, poniewaz maja wyzsza stope kredytowa. Mianowicie pieniadze te przeznaczylem na zakup samochodu(zakochalem sie :) ), najpierw wyslalem aplikacje do Northern Rock, niestety drodzy panstwo nie raczyli mi odpowiedziec w ciagu tygodnia, tak wiec 2-ga proba bylo AA(znacie ich ,to ci od pomocy drogowej!).Cala sprawe zalatwilem w 27H!!!!.Czek dotarl do mnie na nastepny dzien po wyslaniu aplikacji on-line i po potwierdzeniu telefonicznym.Oprocentowanie u nich wynosi 6.5% bodajze.W kazdym badz razie musze splacic w ciagu 2 lat 500 funtow extra(to chyba nie duzo?).Link do strony dla zainteresowanych to : www.aa.co.uk

Jesli ktos jest blizej zainteresowany mozecie wysylac PW do mnie a ja wam odpowiem jak nalezy klamac ;) aby otrzymac pozyczke(bynajmniej sprobowac) , aha jesli ktos jest naprawde krotko w UKju to marne szanse na otrzymanie pieniedzy(logicznie myslac)

Misiek Przytulas 

Imię: Emil
Wysłany: 25 Kwiecień 2007, 09:51   

seMi napisał/a:
aha jesli ktos jest naprawde krotko w UKju to marne szanse na otrzymanie pieniedzy(logicznie myslac)

Zawsze mozna sprobowac, to nic nie kosztuje kolezko :P !

Hint 1: Uganiając się za kobietami można stracić kupę forsy, ale jeszcze nikt nie stracił kobiety uganiając się za forsą.

Hint 2: Rozwiązanie problemu głodu i bezrobocia: głodni zjedzą bezrobotnych.

E-mail: admin@reading.net.pl | GG: 181 535 | Mobile: 07902 738 879

roodbozz 

Wysłany: 25 Kwiecień 2007, 10:52   

siemka
ja zalatwilem pozyczke w HSBC i zajelo mi to z 20 minut
drukarka jeszcze drukowala papiery a ja juz mialem +8K£ wiecej na koncie
mialem ze soba tylko prawko i nic wiecej..

seMi 

Wysłany: 25 Kwiecień 2007, 11:17   

To zalezy jakie miales wplywy na koncie.i jak dlugo prowadzony rachunek.Ja zalatwialem wszystko online.

Co do wypowiedzi Miska- Jasne ze warto probowac, ale to moja osobista wypowiedz :pada:

Wyspiarz 

Imię: Bardzo pospolite
Wysłany: 25 Kwiecień 2007, 15:49   

Misiek Przytulas napisał/a:
Zawsze mozna sprobowac, to nic nie kosztuje kolezko !

Mylisz sie Misiu. Za kazdym razem kiedy sie starasz o jakikolwiek kredyt lub sklep z telefonami komorkowymi sprawdza czy moga Ci sprzedac telefonik na contract kieruja zapytanie o credit scoring. Im czesciej sie pytaja tym nizszy ten scoring masz a co za tym idzie pogarsza sie Twoja wiarygodnosc. Raz na pol roku wystarczy...

rofl 

Wysłany: 13 Lipiec 2008, 15:00   

Wyspiarz napisał/a:
Misiek Przytulas napisał/a:
Zawsze mozna sprobowac, to nic nie kosztuje kolezko !

Mylisz sie Misiu. Za kazdym razem kiedy sie starasz o jakikolwiek kredyt lub sklep z telefonami komorkowymi sprawdza czy moga Ci sprzedac telefonik na contract kieruja zapytanie o credit scoring. Im czesciej sie pytaja tym nizszy ten scoring masz a co za tym idzie pogarsza sie Twoja wiarygodnosc. Raz na pol roku wystarczy...

Tak ale z drugiej strony brak jakichkolwiek zapytan odnosnie Twojej osoby swiadczy ze jestes nieaktywny finansowo (nie korzystasz z produktow bankowych) a to tez nie dobrze

_ania_ 

Imię: Ania
Wysłany: 13 Lipiec 2008, 18:09   

I faktycznie tak jak ktoś tu już wspomniał - EXPERIAN, dobrze jest znać swoją historię kredytową, zwłaszcza, że czasami ich danemogą nie być prawdziwe i wtedy należy je skorygować.
Słyszałam, że np bardzo istotne jest zarejestrowanie się do głosowania w okręgu, to im daje pewność, że faktycznie tam mieszkasz.

Odpowiedz do tematu