Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ.
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Strona Główna
 Portal  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album  Chat  Download
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Karty ISIC i Euro<26 i bycie studentem
Autor Wiadomość
Wrona21 

Wysłany: 20 Czerwiec 2007, 11:01   Karty ISIC i Euro<26 i bycie studentem

Mam pare pytan odnosnie tych dwoch kart.
1.CZY ONE wogole sie moga na cokolwiek przydac? czy warto je miec a jesli tak to ktora?
2. Czy w UK przysluguja mi jakies znizki z faktu bycia studentem a jesli tak to jaki dokument to potwierdza (np te nowe plastykowe legitki studenckie)?
3. I jedno pytanie z innej beczki - Ile kosztuje bilet na pociag z Londynu do Reading?
i Czy drogi jest transport publiczny w Reading.

Qdlaty 

Wysłany: 20 Czerwiec 2007, 18:56   

karte euro 26 w d... mozesz sobie wsadzic ja za namowa ludzi tez tak zrobilem i nabylem ja sobie a bylo to 5 lat temu i chyba wowczas kosztowala 50 zl nie wiem jak teraz, ale z pewnoscia nigdy jej nie uzylem bo wiekszosc ludzi nie wiedziala co to jest.
co do biletow to sie za bardzo nie orientuje z cena, ale napewno musisz kupic bilet na metro (gdyz najpierw zapewne wyladujesz na victorii nastepnie metrem bedziesz musial sie dostac do paddington skad odjezdzaja pociagi do reading, jedno jest pewne nie kupuj osobno biletow na metro i pociag wyjdzie drozej kup odrazu jeden na oba cena pewnie w granicach 15 funtow ale lepiej niech mnie ktos sprostuje bo juz dawno nie jechalem pociagiem.

Emilio 

Imię: Emil
Wysłany: 21 Czerwiec 2007, 06:31   

Chyba, ze bedziesz jechac Orbisem, oni parkuja w Reading.

Wrona21 

Wysłany: 21 Czerwiec 2007, 09:36   

Hmm, powiem szczerze, ze mam przed oczyma Google map Londynu, i tak sobie myslalem, zeby od Victorii do Paddington na piechote przejsc, przez park na przyklad. Uwzgledniajac jakis odpoczynek i jakas szame. Wiem, ze Orbis parkuje w Reading, z tym, ze koszt dojazdu z Londynu do Reading Orbisem to polowa biletu z Wawy do Londynu... Dlatego myslalem, zeby dojechac do Londynu i z tamta pociągiem do Reading. Kwestia co wyjdzie taniej... Wiem, że mówie troche jak jakis sknera ale poprostu wychodze z zalozenia, ze na start wszelka kasa bedzie potrzebna.

ankadz 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2 Lipiec 2007, 14:45   

Jak jedziecie w 5 osob to nie zapomnij zapytac o ulge grupowa. Np. dzisiaj cheap day single na 1 os kosztuje 12.90 a na 5 osob 38.50. Co wychodzi ok 5 funciakow taniej na lebka. Ceny mozesz sprawdzic na: http://www.nationalrail.co.uk/
jak chcesz zaoszczedzic to musisz jechac po 9.30 rano. Przed 9.30 obowiazuja o wielewyzsze ceny (ok 30 a osobe).

Odpowiedz do tematu