Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Imię: Bardzo pospolite Pomógł: 3 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Mar 2007 Posty: 354 Skąd: Reading,UK
Wysłany: 29 Grudzień 2007, 20:57
Pociagiem Stansted Express na Liverpool Street. Metrem (hammersmith & city line) na Paddington i z Paddington First Great Western do Reading wlasciwie co 5 min. Czas i tak ok 2.5-3 godzin.
_________________ "Nie bedzie żadnych udziwnień, my jesteśmy normalni..."
nie wiem czemu sie tak pchacie na te mniejsze lotniska i tanimi liniami. ja przlyecialem tutaj LOTem na heathrow wyszlo mnie to za dwa bilety 560 zl, dojazd z heathorw do reading 13 funtow i po 40 minutach w reading bylem.
Imię: Bardzo pospolite Pomógł: 3 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Mar 2007 Posty: 354 Skąd: Reading,UK
Wysłany: 30 Grudzień 2007, 15:40
A moze dojazd gdzies z podkarpacia do Wa-wy tez zajmuje troche czasu Poza tym nie kazdy ma tyle nerwow aby wisec 10 minut lub wiecej nad Londynem oczekujac na ladowanie.
Imię: Emil Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 27 Sty 2007 Posty: 2239 Skąd: Łódź / Reading
Wysłany: 30 Grudzień 2007, 16:00
Wyspiarz napisał/a:
A moze dojazd gdzies z podkarpacia do Wa-wy tez zajmuje troche czasu
Dokladnie tak, ja wole przemeczyc sie tutaj jadac autostrada 1,5h i po wyjsciu z terminala po 10 minutach witac sie z rodzina w domu, niz jechac 40min na Heatrow, a pozniej tluc sie 5h z innego lotniska do Lodzi...
_________________ Ciężko jest być zajebistym, no ale ktoś musi ...
Szacuneczek, Administrator!
Hint 1: Uganiając się za kobietami można stracić kupę forsy, ale jeszcze nikt nie stracił kobiety uganiając się za forsą.
Hint 2: Rozwiązanie problemu głodu i bezrobocia: głodni zjedzą bezrobotnych.
Wysłany: 31 Grudzień 2007, 13:33
Mam nadzieje, ze pomoglem i ze dotrzesz do Reading caly i zdrowy. Choc musze sie przyznac, ze po prawie dwuch latach mieszkania w Reading zdaza mi sie zgubic w Londku. To wielkie i skomplikowane miasto. Kiedys poruszalem sie po nim jak rybka w oceanie
Wysłany: 3 Styczeń 2008, 17:47
Nie wiem czy czytasz jeszcze tego posta ale "dzieki" remontom, ktore ciagna sie wciaz na trasie ze Stansted do Liverpool Street sa ogromne trudnosci z dostaniem sie tam pociagiem wiec moze to wydluzyc Twoja podroz. Alternatywa jest jeszcze dojechanie do Londynu specjalnym coachem (autobusem) ze Stansted na stacje Stratford skad linia Central line mozesz dojechac na Ealing Broadway i z tamtad do Reading pociagiem. Niestety na Ealingu nie staja pociagi "pospieszne" wiec podroz bedzie trwala nieco dluzej. Ze Stansted jezdza dwa serwisy National Express i Terravision Express. Jesli przyjezdzasz pozno w nocy bedziesz mial spore trudnosci z dotarciem do Reading. Proponuje hotel. Najlepiej Travelodge.
Dzieki za to info!!!! Przylatuje w lutym. Mam nadzieje, że te remonty do tego czasu sie skończą. Pierwszy raz będe w Londynie, więc wszystko bedzie nowe. Będe chciał jak najszybciej dostać się do Reading.
PS>Na bieżąco sprawdzam odpowiedzi w tym poście Jak widać, dobrze robie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum