Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
To nie emigranci z Europy Wschodniej (glownie z Polski) ale przybysze z krajow tzw. Trzeciego Swiata sa plaga w UK W ostatnich 15 latach przyjechalo tutaj ponad 2 miliony osob. Tylko 8 procent to przybysze z nowych krajow UE. Oczywiscie my ruszamy do pracy, reszta po zasilki Widze, ze po akcji Moszczynskiego w Mail nie ma takich ostrych tekstow na temat Polakow. Albo akurat nie ma tematow... A jak lokalna prasa pisze o Polakach? Dzis pierwszy raz zetknalem sie z REP i w sumie nic ciekawego tam nie znalazlem... Ktore lokalne gazety warto kupowac?
jest tutaj taka mala polska gazeta- Nasza Anglia sie nazywa. co prawda nie wszedzie mozna ich dostac ale osobiscie popieram ich dzialania
co do angielskich gazet to Reading Chronical, maja tam rowniez wkladke po polsku
_________________ "Nie było, nie ma i nie będzie na świecie ani mniej, ani więcej zła. Jedna jest bowiem i ta sama natura wszystkich rzeczy i źródło zła jest zawsze to samo" C.
Wysłany: 2 Czerwiec 2008, 22:11
A gdzie mozna dostac Nasza Anglie? W polskich sklepach? Przyznam sie, ze jeszcze tam nie dotarlem Ale z tego co znalazlem na forum wywnioskowalem, ze nie mam czego zalowac
nie spotkalem sie z komentarzami na forum, ale punkt widzenia zalezy o punktu siedzenia- wychodze z zalozenia ze lepiej samemu sprawdzic niz komus nieznanemu mi..
ja zawsze biore ta gazete z Rarytasu- tj polski sklep na oxford road.
[ Dodano: 2 Czerwiec 2008, 22:17 ]
ze wzgledu na sympatie do Rarytasu dodam, ze znajduje sie on na poczatku tej ulicy- bardzo blisko centrum miasta trafisz tam bez problemu- oxford road ma juz swoja renome wiec kazdy pokieruje Cie w odpowiednie miejsce
_________________ "Nie było, nie ma i nie będzie na świecie ani mniej, ani więcej zła. Jedna jest bowiem i ta sama natura wszystkich rzeczy i źródło zła jest zawsze to samo" C.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum