Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Wysłany: 27 Lipiec 2007, 19:06 Co z ta restauracja ?????????????
Kochani. Czy jest juz w Readingu, polska restauracja?????
Nie mam funduszy, bo juz bym dawno otworzyla. Tak mi brakuje tego, zeby (wtedy gdy jestem zajeta) isc do restauracji i zjesc sobie cos pysznego. ie zrozumcie mnie zle. Ja gotuje tylko po polsku w domu. ( W zasadzie rozne kuchnie) Ale czasami potrzebuje zjesc cos na miescie. Cos=polskie jedzenie.
Imię: Emil Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 27 Sty 2007 Posty: 2241 Skąd: Łódź / Reading
Wysłany: 27 Lipiec 2007, 22:56
No byly jakies plany, duzo sie mowilo, powinno byc juz otwarte i nadal cisza. Mnie z kolei ciekawi czy to bedzie prawdziwa restauracja czy taki typowy fastfood z pysznym polskim jedzeniem .
_________________ Ciężko jest być zajebistym, no ale ktoś musi ...
Szacuneczek, Administrator!
Hint 1: Uganiając się za kobietami można stracić kupę forsy, ale jeszcze nikt nie stracił kobiety uganiając się za forsą.
Hint 2: Rozwiązanie problemu głodu i bezrobocia: głodni zjedzą bezrobotnych.
Wiek: 28 Dołączył: 13 Mar 2007 Posty: 319 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 28 Lipiec 2007, 20:22
Dla mnie wystarczyloby zeby ktos otworzyl chociaz butke z zapiekankami i hotdogami ale takimi rasowymi you know what i am talkim about mega zapiekaneczka ze zdrowymi pieczarkami duza iloscia szczypiorku ketchup i majonez, pewnie bylbym stalym klientem...
No tak, miala byc restauracja przy Oxford Rd, ale tam nie wypalilo. Teraz remontowany jest i przerabiany na polską restaurację pub przy Southampton Street. Wiem to od własciciela tej przyszłej restauracji. Nie wiem kiedy remont się zakończy. Na dzień dzisiejszy można zjeść polski obiad przygotowany przez tego samego człowieka, w każdą niedzielę po Mszy św. o 10.30 w sali obok polskiego kościoła. Wybór niewielki ale obiady pyszne. W minioną niedzielę były pierogi ruski z miesem i z kapusta - do wyboru. Nie chcę robić reklamy, ale dla mnie były pyszne.
Niestety koszty takiego przedsiewzięcia sa ogromne. Mój były pracodawca się koło tego kręci i coś sie powoli rusza, więc jak ktoś się chce załapać na staff i ma doświadzenie to walic na priv. Sam wynajem lokalu w centrum pod pub (ma byc pub z polskim żarciem plus muza w weekendy) to 60 tys roczie. Do tego licencja na alk. plus licencja n pub ( bez licencji menagera nie ma co nawet startowac) koljne 20tys. plus wyposazenie. troche sie oi ale ja wiem ze i tak wypali i go cisnę.
Imię: Matt
Wysłany: 25 Wrzesień 2007, 09:04
ludzie pomyslcie ja slyszalem ze koles ma otworzyc polska restauracje kolo mlainki i jusz kolo ma nawet lokal za ktory placi 2tys. miesiecznie to wcale nie jest duzo i tylko czeka na te wszystkie licencje i gadalem z nim i one wszytkie kosztuja kolo 3tys. to jusz troche wiecej ale jak chce miec polska restauracje to i ruszyl interes a na sprzet to moze wyda z 10 kola i wszytko a nie jak ktos napoisal 20 tys pomylka pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum