Aby w pełni korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ. Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! Problem z rejestracja? Napisz na gadu: 181535.
Wysłany: 26 Styczeń 2008, 00:27 BYC ALBO NIE BYC ...W ANGLII...
Tygodnik *Cooltura* opublikowal wyniki sady przeprowadzonej przez Polskie Radio Londyn. Zapytano 1238 polakow(czyli stosunkowo niewielu) przy jakim poziomie wartosci funta zdecyduja sie opuscic Anglie i wroca na *lono ojczyzny* i tak:-ponizej 3.5PLN -23.3%, 4PLN-20.5%, 4.5PLN-19.5%. Dla 36.8% jest to bez znaczenia. Co wy na to? Misiek mowi, ze mozna bylo by zrobic ankiete, ale ja ponoc nie mam wladzy, wiec DO ROBOTY MICHU!!!
_________________ Kulal Bog, kulal czlowiek,a zaden-za malo, Nikt sie nigdy nie dowie, co w nich tak kulalo.
Imię: Emil Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 23 Mar 2007 Posty: 125 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 26 Styczeń 2008, 10:38
Niski kurs funta przekona do wczesniejszego powrotu tylko tych co chca wrocic, a jak ktos chce zostac bedzie rzadziej do Polski jezdzil i tyle, ew. mniej kasy w Polsce wydawal, bo drogo
Imię: Bardzo pospolite Pomógł: 3 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Mar 2007 Posty: 354 Skąd: Reading,UK
Wysłany: 26 Styczeń 2008, 12:53
Kurs Funta do zlotowki ma dla mnie niewielkie znaczenie, co zreszta widac po pisowni Nie zamierzam wracac do Polski a jesli bede tam inwestowal (w co watpie) to mysle, ze bedzie to juz za czasow Euro.
_________________ "Nie bedzie żadnych udziwnień, my jesteśmy normalni..."
to co naprawde moze zmusic ludzi do powrotu i to nawet tych co sa najbardziej zatwardzialymi zwolennikami mieszkania tu to jest spowolnienie gospodarcze.
Wtedy zacznie rosnac bezrobocie, ludzie zaczna uwazniej wydawac pieniadze i pierwszymi ofiarami beda sektory gdzie pracuje duzo Polakow.
Czyli catering, bo mozna kupowac rzadziej kawe i tanszy lunch, budownictwo, bo mniej ludzi moze zdobyc buy-to-let kredyty etc.
Wtedy duzo ludzi majac problemy z utrzymaniem i widzac topniejace oszczednosci, szczegolnie przy rosnacej inflacji stanie pod sciana.
Mysle ze nawet mala korekta gospodarcza zredukuje imigracje bardziej niz nawet najbardziej niekorzystny kurs.
Taka mala korekta moze nadejsc, zwiastunami sa slynny credit-crunch zwiazany z amerykanskimi subprime mortgagami czy ostatnia korekta na gieldzie, ktora na przyklad osobiscie mnie zabolala.
Ci co chca tutaj zostac powinni uwaznie sledzic wiadomosci gospodarcze...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum